Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/09/2011
Arhiva Zile si Nopti

În zodia Teatrului

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii În zodia Teatrului Share În zodia Teatrului


După trei ani în care a fost adăpostit în alte și alte lăcașuri, teatrul orădean se întoarce acasă, în spațiul proaspăt renovat. Și nu se întoarce oricum. Își face intrarea printr-un eveniment mult așteptat și consacrat: Festivalul de Teatru Scurt. O sărbătoare a sufletului, care pune pentru o săptămână Oradea în inima teatrului românesc.

Vor intra în competiție nume imortante ale scenei dramatice, piese puse în senă de vrăjitori ai gestului și-ai cuvântului precum regizorii Alexandru Dabija, Victor Ioan Frunză, Sorin Militaru, Vlad Massaci ori Mircea Cornişteanu. Peste 30 de reprezentaţii vor aduce în faţa publicului orădean peste 150 de actori şi regizori care ne vor încânta cu piese de Federico Garcia Lorca, August Strindberg, William Shakespeare sau Eugène Ionesco.

În plus, vor fi secţiuni dedicate şcolilor de teatru, teatrului de club şi de stradă. Pe lângă prestaţiile actorilor orădeni, nu vor lipsi cele ale actorilor Teatrului Naţional „Marin Sorescu” Craiova, Teatrului de Nord Satu Mare, Teatrului Odeon Bucureşti, sau ai Teatrului Nottara dar şi actori de peste hotare precum actorii de la Pygmalion Theater Wien, din Austria. Perosnalităţi marcante ale vieţii culturale româneşti îşi vor da întâlnire timp de şapte zile în singurul festival dedicat piesei într-un act din România.

Un eveniment ce nu trebuie ratat!

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.