Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/09/2011
Arhiva Zile si Nopti

Tradiţii şi obiceiuri din Mexic, la Muzeul Municipal Mediaş

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Tradiţii şi obiceiuri din Mexic, la Muzeul Municipal Mediaş Share Tradiţii şi obiceiuri din Mexic, la Muzeul Municipal Mediaş


Cei care doresc să afle mai multe despre cultura, tradiţiile şi obiceiurile mexicanilor pot să treacă pragul Muzeului Municipal Mediaş, acolo unde recent a fost vernisată expoziţia “Mexictradiţii şi obiceiuri”. Expoziţia este organizată în colaborare cu Ambasada Mexicului în România şi Muzeul Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti şi este rodul unei colaborări fructuoase dintre muzeul medieşean şi cel din capitală, având în vedere că una din expoziţiile Muzeului Mediaş a fost şi ea prezentată publicului larg în cadrul Muzeului Naţional al Ţăranului Român.

Vernisajul de la Mediaş a fost onorat cu prezenţa de oficialităţi locale, dar şi de Rodolfo Herera, ataşatul cultural al Ambasadei Mexicului în România. Expoziţia “Mexic-tradiţii şi obiceiuri” cuprinde o colecţie deosebită de obiecte de artă populară mexicană, care au fost donate României în anul 1967. Fiecare obiect din colecţia păstrată la Muzeul Naţional al Ţăranului Român este reprezentativ fiecărui colţ al Mexicului. Aşa cum au precizat reprezentanţii muzeului din Bucureşti, expoziţia pune în evidenţă diversitatea culturii mexicane şi vitalitatea creatoare a celor care au realizat aceste obiecte, însuşiri care se reflectă în modelarea ceramicii sau în ţesăturile viu colorate, în prelucrarea fină a cuprului şi oţelului, sau în limbajul cristalin al sticlei, în filigranul delicat în aur şi argint sau subtil, în reflecţia policromă a obiectelor lăcuite, în desenele realizate în scoarţă de copac.

Expoziţia de artă populară mexicană îşi propune să prezinte publicului elementele purtătoare ale unei mari şi vechi tradiţii, rezultate ale culturilor care au fuzionat pentru a plămădi ceea ce este astăzi naţiunea mexicană şi poate fi vizitată la Muzeul Municipal Mediaş până pe data de 15 noiembrie…

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.