Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 09/09/2011
Arhiva Zile si Nopti

Medieval, vechi dar nou

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Medieval, vechi dar nou Share Medieval, vechi dar nou


Diferit. Aşa a fost anul acesta Festivalul Medieval „Cetăţi Transilvane”. A reuşit, acolo unde părea că nu are ce schimba, să schimbe. Încă din seara deschiderii, cu parada participanţilor, condusă de Cârcotaşi şi de bebeluşe, pornită de sub Podul Minciunilor, dînd roată centrului istoric şi poposind în Piaţa Mare, festivalul a avut un aer înnoit.

Cu tarabe multe-multe înşirate în iarmarocul din piaţă, şi multe dintre acestea prezenţe noi la Sibiu – obiecte lucrate manual, vânzători costumaţi în ton cu tema –, cu taverna medievală unde doritorii au putut gusta bunătăţi, cu măsuţele păzite de un cal alb, cu copiii deveniţi oşteni înarmaţi cu trestii, cu un staul cu animale şi, în zilele următoare, cu ateliere de artă medievală şi conferinţe, cu instalaţii amintind de pedepsele din Evul Mediu şi cu jocuri. Şi, desigur, cu spectacole de teatru, animaţie stradală şi concerte, cel mai apreciat fiind cel de închidere, al trupei germane Corvus Corax.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.