Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/09/2011
Arhiva Zile si Nopti

Crina Novac

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Crina Novac Share Crina Novac


Crina Novac e sportivă de bază în echipa naţională de curling, care în septembrie e într-un turneu internaţional şi la Curling Open România.

### CURLING. I se spune „şah pe gheaţă”, „golf pe gheaţă” sau „biliard pe gheaţă”

**ZN:** *Salutare, Crina. Faci parte din echipa naţională de curling, care este un sport olimpic. În curînd veţi avea un Turneu Internaţional. Ce înseamnă asta pentru echipa naţională a României?*
**Crina Novac:** Înseamnă primul meci oficial pe pămînt românesc. Pardon, pe gheaţa românească:). Noi am jucat pînă acum numai în afara ţării, pentru că nu aveam condiţii pe nici un patinoar din România. Aşa că mergeam în fiecare lună în Budapesta, Praga, Cortina D’Ampezzo, unde puteam face antrenamente şi juca partide.

**ZN:** *Ce se va întîmpla la Curling Open România?*
**Crina Novac:** Un turneu internațional la care participă oameni care ştiu bine de tot să joace curling. Oameni care au medalii acasă şi care au transformat curlingul într-o pasiune pe viață sau într-o meserie de-o viață. În afară de asta, instructori certificați de Federația Internațională de Curling stau o zi întreagă, să le facă pe plac tuturor celor care vor veni la patinoar. Să îi înveţe regulile de bază, să le ofere echipament, să „le pună piatra în mană”, să le dea premii celor care izbutesc să dea lovituri bune, să îi recruteze pe cei talentați şi să le explice că împreună pot să îi aducă medalii României şi să ajungă, de ce nu, la Olimpiadă.

**ZN:** *Succes şi mulţumiri, Crina. Ne vedem la patinoar.*
**Crina Novac:** Apreciez foarte mult că v-a atras subiectul şi că aţi hotărît să promovaţi prima lansare oficială a unui sport olimpic în România. Tocmai de aia vă aștept la patinoar, să scriem istoria împreună.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.