Mie-mi plac fructele de mare. Îmi plac midiile, creveţii, caracatiţele mici şi mari, calamarii inele sau tentacule. Şi-am gustat nişte zeci de feluri de preparate cu şi din fructe de mare, prin Grecia, Portugalia, Spania, Italia şi Statele Unite Americane Ale Langustelor gătite la abur, dar tartă aşa bună ca cea de la **Restaurantul Maxim** din Bucureşti n-am prins. **Tartă oceanică**, mai precis, invenţie a bucătarului *Krishna Bohat*.
Să-ţi explic. Tarta asta arată ca un vapor cochet degrabă-plutitoriu pe o mare de sos pesto cu aromă de fructe de mare şi valuri mici de reducţie de aceto balsamico. Blatul tartei e, surprinzător, dulce. Cam ca la o tartă cu fructe pe care-ai comanda-o într-un bistro franţuzesc. Iar interiorul, un dans de *fructe de mare, midii mai subţirele şi mai dolofane, mozarella topită, legume călite, ciuperci şi roşii coapte*.
Bălăceşti furculiţa plină cu interior aromat de tartă în *sosul pesto cu fructe de mare* şi te gândeşti că dacă ar trebui să mănânci toată viaţa numai un singur fel de mâncare, tarta asta oceanică e alegerea perfectă: sănătoasă, uşoară, aromată, plus că n-are nici o şansă să te plictisească până la pensie.
Şi dorada împănată cu măsline şi cu sos de ardei a fost gustoasă, iar creveţilor beţi în coniac o să le dedic un articol separat.
Mi-a plăcut la Maxim, mă mai duc. Diseară mă duc!
### Listă preţuri
– Creveţi beţi 38 lei
– Tartă oceanică 37 lei
– Păstrăv cu parmezan 39 lei
– Profiterol macadamia 19 lei