Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/09/2011
Arhiva Zile si Nopti

Curling, lansarea oficială în România

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Curling, lansarea oficială în România Share Curling, lansarea oficială în România


Federaţia Română de Curling anunţă lansarea oficială a sportului olimpic curling în România, prin organizarea evenimentului Curling Open Romania 2011, ce se va desfăşura în perioada 9-11 septembrie, pe Patinoarul Olimpic din Braşov.

Prin acest eveniment, Federaţia Română de Curling invită oficial publicul român să descopere şi să practice un sport olimpic care nu s-a mai jucat până acum în ţara noastră.

Evenimentul de lansare a curlingului de la Braşov va cuprinde un Turneu Internaţional şi sesiuni de antrenament gratuite pentru public, concursuri, surprize.

Turneul Internaţional, primul de acest gen organizat vreodată în România, reuneşte participanţi din Serbia, Croaţia, Ungaria, Polonia, Bulgaria, Danemarca şi România. Sistemul de joc va cuprinde 4 runde de calificare şi o rundă de finale.

Echipele prin care e reprezentată România în acest turneu sunt formate din:

– Băieţi – Allen Coliban, Bogdan Colceriu, Bogdan Tăut, Ştefan Bodea, Adrian Panaitescu
– Fete – Crina Novac, Daiana Colceriu, Diana Butucea, Bianca Neagoe , Ruxandra Dică.

Sâmbătă, 10 septembrie 2011, între orele 14:00 – 20:00, sunteţi invitaţi să participaţi la sesiuni de iniţiere in curling, în care publicul va beneficia de ajutorul oferit de către instructori certificaţi ai World Curling Federation şi de echipamentul pus la dispoziţie în mod gratuit de Federaţia Română de Curling.

##Programul evenimentului:

###Vineri, 9 septembrie
– 18:00 – conferinţa de presă

###Sâmbătă, 10 septembrie
– 9:00 – 13:00 – rundele 1 şi 2 ale Turneului Internaţional
– 14:00 – 20:00 – sesiuni de iniţiere pentru public, cu intrare gratuită

###Duminică, 11 septembrie
– 9:00 – 13:00 – rundele 3 şi 4 ale Turneului Internaţional
– 14:00 – 16:00 – finalele Turneului Internaţional

##Despre Federaţia Română de Curling
Înfiinţată in 2010 şi afiliată la organismele internaţionale, Federaţia Română de Curling celebrează la început de septembrie un moment istoric pentru lumea sportului românesc: lansarea oficială a curlingului, printr-un eveniment în premieră naţională.

Misiunea Federaţiei este să-i încurajeze pe oamenii din întreagă ţară să încerce curlingul şi să formeze viitoarele echipe participante in Campionatul Naţional.

*“Prin toate demersurile întreprinse de Federaţie, dorim să punem România pe harta curlingului mondial. În septembrie ne vor vizita la Braşov echipe de top din 7 ţări şi vom fi onoraţi de prezenţa la eveniment a Preşedintelui Federaţiei Internaţionale de Curling, doamna Kate Caithness. Le vom oferi in premieră românilor şansa de a practica un sport pe care l-au văzut până acum doar la televizor”*, a declarat Allen Coliban, preşedintele Federaţiei Române de Curling.

##Despre curling
Fiind unul dintre cele mai vechi sporturi de echipă din lume – prima piatră descoperită datează din 1511 – curling-ul a devenit sport olimpic în 1924. Numărul practicanţilor este, la nivel mondial, de aproximativ 1.500.000, fiind unul dintre sporturile cu cea mai rapidă rată de creştere la ora actuală.

Site-ul evenimentului: www.curlingopen.ro
Site-ul Federaţiei Române de Curling: www.curling-romania.com

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.