Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/09/2011
Arhiva Zile si Nopti

Ospăţul bucătarului – Restaurant Antic

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Ospăţul bucătarului – Restaurant Antic Share Ospăţul bucătarului – Restaurant Antic


În Brăila, pe strada Pensionatului numărul 4 (vis a vis de Camera de Comerţ Brăila), am descoperit o cochetă terasă de vară, cu multă verdeaţă şi amenajată cu bun gust. Este grădina de vară a restaurantului Antic, locaţie prezentă pe piaţa locală de peste zece ani. Plecând de la pasiunea lor pentru antichităţi amfitrionii Cristina şi Marinel Vizireanu au reuşit să recreeze ambianţa de secol XIX, dar să ofere servicii de secol XXI! Am remarcat în mod deosebit grija pentru calitatea mâncării, şi în mod excepţional pentru prospeţimea preparatelor de bază. Aprovizionarea se face zilnic, pentru a se evita pe cât posibil congelarea materiilor prime. Este un principiu care presupune efort, dar care asigură clienţilor satisfacţii culinare depline.

Un moment de mare încântare a fost surpriza pe care gazdele noastre ne-au făcut-o servindu-ne ciorbă de porumbel. Chiar dacă în acest moment nu este în lista meniu, cu siguranţă ar fi un produs cerut de cunoscătorii care trec pragul restaurantului Antic. Piesa de rezistenţă a dejunului nostru, gătită cu dragoste şi pasiune, a fost un preparat la cuptor pe bază de ceafă de viţel, cu ciuperci, ceapă, ardei gras şi cartofi. Denumit pe drept ospăţul bucătarului, este un produs foarte gustos şi îmbietor, asemănător cu ciulamaua, preparat doar de maeştrii de aici. Modul spectaculos de prezentare, precum şi aromele care-l însoţesc îl recomandă ca specialitatea casei Antic.

Newletter zn png
Newsletter-ZN-2025-300x250

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută