Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/09/2011
Arhiva Zile si Nopti

Midnight in Paris

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Midnight in Paris Share Midnight in Paris


Fie că ai văzut Parisul în filme, în cărți poștale, în albume turistice sau în realitate, trebuie să recunoști că este un oraș pe care ai vrea să îl vizitezi de cel puțin două ori în viață. Ai învățat despre el la școală, ți-ai auzit prietenii vorbind despre cum și-au petrecut luna de miere în Paris sau cum plănuiesc să își ceară iubita de soție în fața catedralei Notre Dame.

Ai avut poate ocazia să petreci un week-end în orașul iubirii, dar cele câteva zile au trecut atât de repede încât nici nu mai știi dacă chiar ai fost acolo sau doar ți s-a părut. Indiferent care este relația ta cu Parisul, noul film semnat de Woody Allen este menit să îți trezească amintiri, nostalgii sau reverii legate de Paris. Și pentru că am amintit de Woody Allen, se cuvine să spun despre el că, lăsând la o parte cele 47 de filme pe care le-a regizat, 68 de scenarii pe care le-a scris și cele 42 de filme în care a jucat, micul geniu al cinematografiei mondiale a avut și perioade mai bune și perioade mai proaste. Dacă Annie Hall este o capodoperă, nu același lucru îl putem spune despre mai recentul Vicky Cristina Barcelona, pe care cu siguranță l-ați văzut și comentat îndeajuns de mult încât este inutil să mai adaug ceva. Midnight in Paris în schimb este unul dintre cele mai bune filme din 2011 și nu m-aș mira deloc să primească cel puțin o nominalizare la Oscarurile de anul viitor.

Filmul, scris și regizat de Woody Allen este o comedie romantică dar și fantastică în același timp al cărui subiect se învârte în jurul ideii de schimbare, din distribuție făcând parte Owen Wilson, Rachel McAdams, Marion Cotillard, Kathy Bates și Carla Bruni. Gil și Inez sunt un cuplu care urmează să se căsătorească la toamnă și care fac o excursie la Paris, profitând de faptul că părinții lui Inez se află acolo în interes de serviciu. Gil (un Owen Wilson care joacă minunat) este un tânăr scenarist american, care încearcă din răsputeri să își încheie prima sa creație literară (în speranța că va putea renunța la munca de scenarist hollywoodian pentru a se dedica romanelor) inițiativă dezaprobată de logodnica sa, dar și de familia înstărită, conservatoare și lipsită de umor a acesteia. Cei doi logodnici au o viziune complet diferită despre ce înseamnă Parisul, pentru el fiind un simbol al culturii, romantismului, o sursă inepuizabilă de inspirație iar pentru ea echivalând cu un alt oraș în care îți poți cumpăra haine. Întâmplările ciudate de la miezul nopții pe care le va trăi Gil pe perioada șederii lui la Paris îi vor da complet peste cap întregul sistem de valori.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.