Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/09/2011
Arhiva Zile si Nopti

Început de toamnă

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Început de toamnă Share Început de toamnă


Chiar dacă septembrie înseamnă sfârșitul verii, al concediilor, pentru mine înseamnă începutul toamnei, al culorilor arămii. E un început frumos de toamnă, cu vreme însorită, cu agitația de început de școală, cu pregătiri de Toamnă Orădeană. Mai e puțin și străzile se vor umple iar de glasurile zglobii ale elevilor în drum spre şcoală. Dar până atunci, e forfotă mare în magazine. Mii şi mii de lei cheltuite pe rechizite, haine, ghiozdane, încălţăminte.

În fiecare an merg cu strângere de inimă cu juniorii mei în marile magazine. Toţi sunt buluc la raioanele de papetărie, se înghesuie, se împing sa prindă caiete sau penare cu Hanna Montana ori cu Harry Potter. Încarcă în cărucioare zeci de caiete, creioane, carioci şi acuarele, cu lista în mână, şi asta doar aşa, de început. Pentru că după prima zi de şcoală vin în completare alte şi alte lucruri cerute de profesori.

Primele zile sunt frumoase, atunci când după o vară lungă îţi regăseşti „tovarăşii de suferinţă” în ale ştiinţei. Dar sistemul nostru de învăţământ îţi rezervă noi şi noi surprize. Aşa încât nu cred că nici noi, ca părinţi, sau copiii noştri se vor plictisi în următorul an şcolar. Sper doar să nu apară schimbări radicale. Nu de alta dar vine şi pentru mine… examenul de capacitate.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.