Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/09/2011
Arhiva Zile si Nopti

Coroană de berbecuţ

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Coroană de berbecuţ Share Coroană de berbecuţ


Gurmanzii, dar şi cei sătui de mâncarea gătită în casă şi care vor să încerce specialităţi culinare “de cinci stele” la un restaurant cu renume sunt invitaţi la localul Pub OK, situat în spatele fostei Case a Căsătoriilor, pe Bulevardul Independenţei. Aici, într-un meniu bogat, printre zecile de preparate specifice bucătăriei româneşti şi celei internaţionale, se regăseşte o specialitate absolut delicioasă.

Este vorba despre “coroana de berbecuţ”, pregătită ca la carte de bucătari şcoliţi în străinătate. Cotletul de berbecuţ macerat, ţinut opt ore într-o baie de ierburi aromate în care predomină cimbrul proaspăt, se taie pe lângă os şi se îndoaie în formă de coroană. Bucata de carne se unge apoi cu un amestec de ulei de măsline, piper şi usturoi şi se pune pe grătar la foc mediu.

În acest timp, se prepară sosul vânătoresc, din ciuperci, bacon şi sos brun, după o reţetă care constituie secretul bucătarului. După ce este bine pătrunsă, coroana de berbecuţ se montează pe farfurie şi se toarnă sosul, pe lângă carne. Preparatul se asortează cu legume. Pentru gurmanzi, este excelent cartoful gratinat, (pregătit după o reţetă franţuzească), care se “spală” cu un vin roşu, de soi pur.

### UN RESTAURANT DE CINCI STELE ###

Pub OK a devenit repede unul dintre cele mai apreciate localuri de gen din oraş. Localul este compus din restaurant, terasă, club-discotecă, sală pentru festivităţi (de 300 de locuri !!!) şi camere de hotel, de cinci stele, şi este situat lângă fosta Casă a Căsătoriilor. Restaurantul OK are o capacitate de 80 de locuri (posibilitate de suplimentare +10) şi dispune de o terasă cu 60 de locuri la mese.

PUB OK (pe bulevard, lângă fosta CASA CĂSĂTORIILOR)

Tel: 0244590226, [www.pubok.ro](www.pubok.ro)

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.