Dacă cineva te-ar invita la masa de prânz într-un restaurant cu autoservire, probabil că primul tău instinct ar fi să refuzi. Adică, cine mai merge la un astfel de restaurant?
Ei bine, de ceva vreme în apropiere de Piaţa Victoriei, s-a deschis un restaurant cu autoservire însă cu un aspect foarte occidental şi mâncare pe măsura. Se numeşte Self şi, aşa cum îi spune şi numele, e un fel de “împinge tava”.
Dar, de cum intri pe uşa rotativă de la intrare, pătrunzi într-un spaţiu elegant şi luminos, în care-ţi zâmbesc vitrine garnisite cu tot felul de bunătăţi. Îţi poţi umple tava cu orice, de la paste şi supe aburinde, la fripturi prăjite pe loc, în faţa ta.
Poţi încerca, dacă eşti fan al bucătăriei asiatice, o porţie de pui cu legume la wok alături de un orez la aburi sau poţi asorta o bere germană adevarată la o farfurie zdravănă de varză călita cu cârnaţi proaspeţi. Totul se desfăşoară sub atenta supraveghere a bucătarului şef Werner Fisher, un adevărat expert în domeniu, cu peste 40 de ani de experienţă.
Nouă ni se par destule motive pentru a ne duce singuri tava.