Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/08/2011
Arhiva Zile si Nopti

O felie zdravănă de viaţă

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii O felie zdravănă de viaţă Share O felie zdravănă de viaţă


Pe 24 iulie 2010, oameni din întreaga lume au răspuns unei provocări inedite: aceea de a filma o zi din viaţa lor şi de a posta rezultatul pe Youtube. Au fost adunate astfel materiale din 192 de ţări, care au generat 80.000 clipuri şi un total de 4.500 ore de filmare.

Cei care au trimis clipurile au răspuns unor întrebări precum “ce-ţi place?”, “de ce ţi-e teamă?” sau “ce ai în buzunare?” sau pur şi simplu şi-au prezentat o zi obişnuită din viaţă, de la început la sfârşit. Totul a fost pus în formă coerentă de regizorul Kevin Macdonald (câştigător al premiului Oscar cu acest documentar) şi produs de Ridley Scott.

Documentarul reuşeşte să fie o porţie zdravănă de realitate cotidiană, cu tot ce cuprinde ea: dragoste, violenţă, tristeţe, bucurie, moarte, viaţă şi aşa mai departe. Chiar dacă pelicula se concentrează pe câteva personaje în parte, asta pentru a trage o paralelă între bogăţie şi sărăcie, război şi pace sau Occident şi restul lumii, **“Life in a Day”** este o explorare a umanităţii: indiferent de standarde sociale, de avere sau educaţie, pe toţi ne uneşte dragostea faţă de copii, frica de moarte şi de necunoscut, muzică etc.

Macdonald reuşeşte să aşeze cele 4.500 de filmări amatoriceşti în aşa fel încât totul curge natural, iar documentarul devine o adevărată “zi” din viaţa omenirii, de dimineaţă până seara, poate chiar o dovadă vie de existenţă a noastră pentru generaţiile viitoare.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.