Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 23/08/2011
Arhiva Zile si Nopti

Somon bonne de tot la Bonne Bouche

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Somon bonne de tot la Bonne Bouche Share Somon bonne de tot la Bonne Bouche


Somonul e întotdeauna la fel. Fie afumat, şi-atunci e sărat bine şi merge cu sos de smântână şi tagliatelle moi sau salată creaţă şi sos balsamic, fie e la grătar şi îl mesteci simplu, cu 2-3 ierburi deasupra şi cu un cartof copt alături. Bucătarul de la **Bonne Bouche** (în Centrul Vechi) a reuşit însă performanţa deosebită de a da peştelui roz un gust altfel.

L-a fript bine, apoi i-a turnat în cap feliuţe de migdale coapte, l-a îmbăiat în sos pesto şi la urcat peste o căpiţă de fâşii subţiri de legume trase în tigaie cu ulei de măsline (morcov, ardei, fasole verde, ceapă), plus câteva roşii uscate la soare care m-au cucerit definitiv.

Da, pot spune că mi-a plăcut la Bonne Bouche, cred că e primul loc din Centrul Vechi unde am mâncat bine, n-am aşteptat o jumătate de zi să vină comanda, nu m-am oripilat la toaletă şi nici nu m-am sufocat de fum. Locul e foarte îmbietor decorat, pâinea crocantă vine din partea casei, la baie găseşti rafturi cu cărţi şi cremă de mâini cu glicerină.

Preţurile nu-s minuscule (porţia de somon e 59 de lei), mai ales dacă nu poţi strecura pe gât bucatele decât înmuiate în vinuri alese, dar o dată pe lună la o ocazie specială chiar merită!

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.