Somonul e întotdeauna la fel. Fie afumat, şi-atunci e sărat bine şi merge cu sos de smântână şi tagliatelle moi sau salată creaţă şi sos balsamic, fie e la grătar şi îl mesteci simplu, cu 2-3 ierburi deasupra şi cu un cartof copt alături. Bucătarul de la **Bonne Bouche** (în Centrul Vechi) a reuşit însă performanţa deosebită de a da peştelui roz un gust altfel.
L-a fript bine, apoi i-a turnat în cap feliuţe de migdale coapte, l-a îmbăiat în sos pesto şi la urcat peste o căpiţă de fâşii subţiri de legume trase în tigaie cu ulei de măsline (morcov, ardei, fasole verde, ceapă), plus câteva roşii uscate la soare care m-au cucerit definitiv.
Da, pot spune că mi-a plăcut la Bonne Bouche, cred că e primul loc din Centrul Vechi unde am mâncat bine, n-am aşteptat o jumătate de zi să vină comanda, nu m-am oripilat la toaletă şi nici nu m-am sufocat de fum. Locul e foarte îmbietor decorat, pâinea crocantă vine din partea casei, la baie găseşti rafturi cu cărţi şi cremă de mâini cu glicerină.
Preţurile nu-s minuscule (porţia de somon e 59 de lei), mai ales dacă nu poţi strecura pe gât bucatele decât înmuiate în vinuri alese, dar o dată pe lună la o ocazie specială chiar merită!