Mâncarea indiană necesită papile bine antrenate şi stomac tare, plus multe carafe de apă rece întru spălarea cerului gurii de focurile condimentelor specifice. De ce tot acest chin, mă vei întreba? Pentru că e bun, deşi iute de-ţi iese sufletul pe ochi şi transpiraţia pe tâmple ca după o alergare sănătoasă în parcul IOR.
Duminica, la **Restaurantul Taj** e bufet deschis: plăteşti 50 de lei şi ai acces liber la tăvile cu antreuri, supe, sosuri şi garnituri, cupe cu desert şi carafe cu vin.
Noi am gustat câte puţin din toate. Chiftele de pui cu sos de iaurt şi mentă, rulada de pui în foeitaj, cu legume şi puţin sos Vindaloo picant, puiul pane cu condimente indiene, toate cu Roti, pâine neagră (care e galbenă) de post şi Parantha, un foietaj cu faină galbenă, plus supa de pui cu ierburi indiene au fost foarte gustoase.
Vedeta prânzului generos a fost de departe mielul fraged, bine înmuiat în sos de migdale, cu orez japonez şi orez cu şofran şi stafide. Carnea ni s-a topit în gură, iar sosul l-am vânat prin toată farfurie până n-a mai rămas nici urmă din el.
Nici puiul cu legume n-a fost rău, dar jumătate din grup a abandonat lupta după primele înghiţituri, oferind victoria iuţelii care ne-a trimis să ne refacem forţele în braţele cartofilor cu năut.
Găluştele din lapte scăzut cu fulgi de migdale în sos Rabri n-au fost iuţi, ci doar bune. Ne-a plăcut, mai venim!
### Meniu
– Supă de pui 15
– Miel cu sos de migdale 30
– Creveţi cu legume 70
– Găluşti de lapte 15