Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/08/2011
Arhiva Zile si Nopti

Vărzăria-Păstăioase

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Vărzăria-Păstăioase Share Vărzăria-Păstăioase


Indiferent dacă ești clujean, student la Cluj sau simplu turist, trebuie să calci pragul vărzăriei de pe Eroilor. Unul dintre cele mai vechi restaurante din oraș, vărzăria datează de peste 40 de ani, fiind deschisă în 1970, la numărul 35, în imediata apropiere a Fasoleriei și a Cartofăriei. Din păcate cele două localuri cu nume specifice nu au rezistat testului numit timp, astfel încât în prezent, găsiți aceeași inegalabilă “Varză à la Cluj” la numărul 37 de pe Bulevardul Eroilor.

Localul, simplu și curat, având aspectul sufrageriei bunicii, dispune de o încăpere cu câteva scaune și mese, dar și de o terasă interioară, cu 10 mese, acesta fiind spațiul destinat fumătorilor. Devenit cunoscut în principal datorită “verzei à la Cluj”, localul își așteaptă zilnic mușterii cu o varietate de produse pe bază de varză și fasole, precum delicioasa supă de fasole boabe cu ciolan afumat sau varza lucicoș cu carne de porc.

Varza călită ocupă un loc special în meniu, ea fiind servită cu ciolan afumat, cotlet de porc la grătar, piept de pui la grătar sau pulpe de pui. Iahnia de fasole, sarmalele cu ciuperci sau cartofii parizieni cu cârnați, ciolan afumat, cotlet de porc sau pulpe de pui sunt delicatese la care clujenii nu vor renunța niciodată.

Desertul, vargabeleș sau tăiețeii cu nucă întregesc cu succes orice meniu, alături de o cafea tare, o bere proaspătă sau un pahar de vodka. Iar dacă nu ne crezi, trebuie doar să vizitezi localul, pentru că nu există nicăieri în oraș o “Varză à la Cluj” mai bună decât cea pe care o găsești la Vărzărie!

– VĂRZĂRIA-PĂSTĂIOASE
– EROILOR 37
– ORAR: LUNI – SÂMBĂTĂ: 10.00 – 18.00, DUMINICĂ ÎNCHIS

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută