Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/08/2011
Arhiva Zile si Nopti

Peste tot… România

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Peste tot… România Share Peste tot… România


Cu o nerăbdare ce deseori îți dă palpitații, aștepți concediul și când vine nu te mai saturi să-ți spui cât de frumos e, ce bună a fost alegerea ta… e posibil însă ca uneori să pornești cu așteptări mult prea mari, să ajungi în locul mult visat și să spui “așa… și acum?”. O vizită la greci într-una dintre cele mai frumoase și mai vizitate insule m-a făcut să mă gândesc foarte des la litoralul nostru.

Lipsa coșurilor de gunoi, indolența vânzătorilor, magazine cu produse expirate și prețurile ridicate nejustificat m-au readus în realitatea din care încercam să scap. Românii, vecini de hotel, mereu cu farfuriile pline și cu un apetit de concediu m-au făcut să mă întreb dacă mănâncă cineva în țara noastră în timpul anului sau se păstreaza pentru all inclusive-ul de la străini? E posibil să fi făcut alegerea greșită, să fi mers în stațiunea cea mai săracă ori să fiu mult prea cârcotașă.

E de asemenea, posibil ca toată critica adusă țării, toată campania defăimătoare și mult prea repetata sintagma “ca la noi la nimeni” să mă fi adus în punctul în care ajunsă pe tărâm străin să mă aștept la câini cu colaci în coadă. Cu siguranță însă am și alți termeni de comparație și măcar parțial, e destul de probabil să am dreptate. Mă întreb dacă la Polul Nord se simte criza sau nepăsarea? Oare acolo să fie destinația potrivită pentru a scăpa de tot ceea ce te deranjează un an de zile?

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută