Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/08/2011
Arhiva Zile si Nopti

E cazul să-i dăm “play”

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii E cazul să-i dăm “play” Share E cazul să-i dăm “play”


Festivalul **Anonimul** (8-14 august) mi se pare o mare chestie din multe puncte de vedere: turistic, artistic, culinar, social.

Turistic, pentru că festivalul se desfăşoară în una dintre cele mai frumoase zone ale Deltei Dunării, Sfântu Gheorghe, unde găseşti porţiuni de plajă sălbatică, nisip fin, flori rare, pelicani cu gura mare şi la propriu, şi la figurat, plus case viu colorate, bărci bătrâne şi oameni de-ai locului, cu poveşti fascinante.

Artistic, pentru că festivalul prezintă, la cea de-a opta sa ediţie, filme premiate la festivalurile internaţionale şi scurtmetraje selectate din peste 300 înscrise din 37 de ţări.

Culinar, pentru că nu ai cum să te saturi de infinitele specialităţi gătite cu pricepere din peştele dunărean, de la borşul pescăresc cu multă verdeaţă şi roşii, la peştele fript, icrele gustoase, chifteluţele din peşte şi hamsiile prăjite.

Iar social, pentru că greu mai găseşti atâţia oameni faini pe kilometru pătrat, interesaţi de film, fotografie, natură, glume bune şi prietenii noi, aşa că fă tot posibilul să nu ratezi „Anonimul” de anul ăsta.

Dacă totuşi nu poţi ajunge, cinefilul din tine mai are o şansă: **Festivalul de Film Istoric de la Râşnov** (5-15 august), un fel de maraton cinematografic cu peste 50 de documentare şi filme artistice, spectacole, concursuri şi conferinţe pe teme istorice. Mai multe info la [ffir.ro](http://ffir.ro/)

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută