Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 05/08/2011
Arhiva Zile si Nopti

Super 8

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Super 8 Share Super 8


Mai tineți minte povestea emoționantă a extraterestrului simpatic din anii ’80? Producția regizată de Spielberg și lansată în 1982 a devenit un film cult al cinematografiei mondiale, iar prietenia dintre băiețelul de 10 ani, Elliot, și E.T a fost și va fi o sursă inepuizabilă de inspirație pentru scenariștii de la Hollywood.

Vizionând “Super 8”, am avut pe undeva senzația că revăd filmul din ’82, probabil și din cauza decorurilor și a vestimentației, specifice anilor ’80. Încă de la începutul acțiunii intuiești ce anume urmează, iar așteptarea îți induce o stare de tensiune de care te eliberezi abia în ultimele 5 minute ale filmului. Copiii joacă extraordinar de bine, împreună formând un personajcolectiv puternic dar sensibil și sentimental în același timp. Regizat de J.J. Abrams după propriul scenariu, „Super 8” este produs de nimeni altul decât Steven Spielberg, tăticul lui E.T, din distribuție făcând parte Amanda Michalka, Elle Fanning (sora mai mică a Dakotei Fanning) și Kyle Chandle. Acțiunea se petrece în anul 1979, într-un orăşel din Ohio, și urmărește îndeaproape povestea unui grup de copii pasionați de cinematografie, care se hotărăsc să facă un film de groază cu zombies. Într-o noapte, în timp ce filmează o scenă din film în gara orășelului în care locuiesc, copiii sunt martorii unui ciudat accident de tren. La scurt timp după eveniment, în oraș încep să se întâmple lucruri ciudate: se raportează dispariții numeroase de câini, au loc evenimente inexplicabile, se instalează o stare de haos și panică. Ajutorul de şerif, Jackson Lamb încearcăsă descopere adevărul, în paralel cu copiii, care la scurt timp de la catastrofa feroviară realizează că de fapt nu a fost vorba de vreun accident și că lucrurile sunt mult mai complicate și înspăimântătoare decât par.
“Super 8” are un scenariu bine gândit, iar în ceea ce privește acțiunea, cu siguranță se vor găsi câțiva cârcotași care vor fi nemulțumiți de faptul că nu este asemănătoare cu Transformers. Deși vorbim despre un film SF, prea puține elemente tipice de science-fiction întâlnim în “Super 8”, tocmai de aceea tind să cred că este vorba mai degrabă de un mistery movie, în care un grup de 6 prieteni fac pe detectivii, căutând să descopere un adevăr deloc plăcut. Trecând peste primele 10 minute care sunt destul de statice, pentru că îți acordă timpul de a te obișnui cu personajele, “Super 8” este un film de suspans, cu efecte vizuale foarte bine lucrate, pe care îl recomand cu căldură celor care sunt deja familiari cu acest gen de poveste, care au văzut “E.T.: The Extra-Terrestrial” sau “Întâlnire de Gradul III”. Celor care nu au vizionat cele două filme menționate mai sus, le spun următoarele: “E.T” și “Întâlnire de Gradul III” sunt filme de referință în cinematografia mondială, au devenit un must-see. După ce le vedeți, e ok și un “Super 8”.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută