Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 03/08/2011
Arhiva Zile si Nopti

Taverna Maria, sinonim cu o kali mera

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Taverna Maria, sinonim cu o kali mera Share Taverna Maria, sinonim cu o kali mera


Grecia e una din ţările în care m-aş muta chit că ar trebui să trăiesc acolo doar cu pâine şi apă. Îmi plac la nebunie mâncarea, muzica, oamenii, casele albe, căldura, livezile de portocali şi smochinii nimănui, care cresc pe marginea drumului. De-asta, când am văzut noua tavernă grecească **Maria**, aşezată foarte convenabil pe lângă Club A, am intrat imediat.

Nu mi-a părut rău: taverna e cel mai intim loc din lume, cu discuri greceşti pe pereţi, un rastel pentru vinuri şi o chitară la intrare, câteva mese, un bar minuscul şi o scenă ca pentru pitici. Acolo, uneori, cântă doi artişti greci, în timp ce clienţii (sau mai bine zis „clientele”) îi sorb din ochi nu doar pe ei, ci şi mâncărurile greceşti. Meniul nu e foarte stufos, însă totul e gătit proaspăt şi bun.

Noi am încercat salată grecească şi o salată de brânză picantă, acompaniate de ratsina, un vin grecesc alb şi înţepat, cu o aromă delicioasă de răşină. Din partea casei au venit un platouaş de măsline, stropite cu ulei şi condimente, şi un iaurt miam-miam cu miere şi nuci. Servirea rapidă şi locul mic, dar foarte primitor, ne-au convins să revenim, de data asta şi cu prietenii.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută