Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 03/08/2011
Arhiva Zile si Nopti

… sau pe unde ne petrecem timpul în Oradea, mai nou

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii … sau pe unde ne petrecem timpul în Oradea, mai nou Share … sau pe unde ne petrecem timpul în Oradea, mai nou


Se tot vorbea la un anumit moment de timp că în Oradea cea frumoasă nu ar exista prea multe locuri de petrecere a timpului liber. Ce-i drept nu era nimic pe departe de adevăr, până când, treptat-treptat, puţin câte puţin, lucrurile au început să ia cu totul şi cu totul altă întorsătură. Urbea de pe Crişul Repede devenea, în scurtă vreme, populată de tot felul de restaurante cochete, terase îmbietoare, cafenel elegante şi multe alte locuri încântătoare.

Acuma singura întrebare rămâne: „Şi totuşi ce este NEW in town şi unde mergem?” Fie că ne petrecem o dupămasă cu prietenii în toiul anotimpului festival, savurând licori răcoritoare pe câte vreo terasă, fie că vrem să ne încălzim într-un loc plăcu într-o iarnă răcoroasă, ni se oferă o gamă largă de locaţii din care putem să o alegem pe cea care ne place cel mai mult. Pe principiul „new in town” sau ce altceva mai descoperim nou prin Oradea Mare, aflăm, cu bucurie am spune, că sunt destule „news-uri” interesante. Restaurantul Rosecas, bun gust şi rafinament.

Una din cele mai noi şi mai frumoase terase din Oradea este cea care aparţine de Restaurantul Rosecas, situată în centrul oraşului, la câţiva paşi de Biserica cu Lună, pe strada Traian Moşoiu. De cum intri, eşti întâmpinat de multă ospitalitate, fie că alegi terasa de afară, fie că doreşti să stai înăuntru. Eleganţă şi bunul gust sunt doar câteva dintre atributele ce descriu acest
restaurant.

### Restaurant Crema, pentru serbări speciale ###

Nici Restaurantul Crema, de pe strada Nicolae Jiga, nu se lasă mai prejos. Chiar dacă debuturile sale datează din anul 2007, totuşi anul 2010 este unul important pentru că de atunci a căpătat o nouă dimensiune, devenind extrem de elegant şi primitor. Restaurantul poate fi o locaţie excelentă pentru petreceri private, nunţi sau botezuri, zile de naştere, iar preparatele servite sunt cu adevărat deosebite. În plus, meniul este unul bogat, cuprinzând diverse specialităţi, dar şi deserturi. Deopotrivă, terasa este pusă la dispoziţie clienţilor, în timpul anotimpul estival.

### Blondy’s Art Cafe, pentru deconectare ###

Tot chic poate fi descrisă şi locaţia din Oradea Plaza. Noul local, Blondy’s Art Cafe, din incinta complexului comercial, şi-a deschis porţile în urmă cu doar o lună, dar atrage prin simplitate şi bun gust, şi mai ales prin terasa amplasată la etajul I. Meniul este variat şi cuprinde o gamă largă de specialităţi. Indiferent că veţi alege să vă petreceţi timpul înăuntru sau pe terasă, veţi avea parte de o atmosferă deosebită în noua locaţie. Iar după o sesiune de shopping, ce altceva mai ai nevoie decât de o deconectare de la tot?

### La Hanul cu Noroc ###

La fel de interesantă pare a fi şi incursiunea la Hanul cu Noroc, de pe strada Mihail Kogălniceanu. Vorbim aici de un loc extrem de spaţios atât înăuntru, cât şi pe terasă. Meniul este unul foarte variat şi accesibil oricărui buzunar. Dar mai mult decât atât, poţi să fii liniştit că vei pleca îndestulat şi totodată mulţumit de tot ce ţi s-a oferit.

### Terasa Bihoreana, rebrănduită, o surpriză la început de Corso ###

Fără îndoială, una din marile surprize la început de Corso, este terasa Bihoreană, situată lângă fostul restaurant Oradea, unul din puţinele locuri care ne mai amintesc de Oradea de odinioară. Foarte recent rebrănduită, Terasa Bihoreana este una spaţioasă şi mai mereu plină, în timpul verii. Au specialităţi de tot felul, iar dacă vă este dor, de exemplu, de salată de vinete a la carte, aţi nimerit exact unde trebuia. Nu lipsesc nici alte bucate româneşti, la fel de delicioase, deci merită exploatată.

### Pentru nostalgici, Lactobar ###

Şi dacă încă suntem nostalgici, să nu mai pierdem vremea în nostalgie, ci să o luăm direct spre LactoBar, cel mai nou concept, deschis în urmă cu două luni în Oradea. Terasa este şi ea accesibilă, dar spre deosebire de interior, este doar o variantă de back-up. În vechiul LactoBar de odinioară, dăm acum peste o sumedenie de obiecte adunate în timp, de o Dacie decapotabilă, de o colecţie impresionantă de sticle de bere şi un meniu impresionat, ce cuprinde de la pâinea tradiţională românească cu untură şi ceapă, iaurtul în sticlă, la specialităţi americane ca hamburger-ul, diverse dulciuri sau cocktail-uri.

### Un oraş în tendinţe ###

Suntem în mod cert într-o schimbare perpetuă. Indiferent că ne întoarcem în timp şi atunci ne adaptăm tendinţelor din cele vremuri, sau, din contră, vrem să fim în ton cu noile trenduri, avem o multitudine de opţiuni pentru a ne petrece vremea pe urbea de pe Crişul Repede.

Şi încă ni se mai promit multe noutăţi, ceea ce nu poate decât să fie un lucru îmbucurător. Aşteptăm cu nerăbdare şi noul etaj din Lotus Center, dar la fel de nerăbdători suntem să privim piesele din noua stagiune în adevăratul Teatru de Stat din Oradea. Putem porni deja numărătoarea inversă.

Nici nu ne mai sperie faptul că vine toamna, chiar şi atunci vom avea unde să mergem. Tot ce ne mai putem dori acum este să avem timp, adică multe zile şi nopţi să le facem pe toate, să le exploatăm încet, însetaţi de curiozitate, dornici de inedit şi pregătiţi oricând de noi provocări.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută