Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 03/08/2011
Arhiva Zile si Nopti

Ce cărţi mai citim

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Ce cărţi mai citim Share Ce cărţi mai citim


Mai multe cărţi mi-au atras atenţia în ultimele luni. Şi vreau să le menţionez. Şi, deopotrivă, să le aduc într-un con de lumină, pentru cei interesaţi. Am să încep, în această ediţie, cu una singură: este, poate, cea mai voluptuoasă dintre ele – şi aparţine lui Jeffery Deaver. Se numeşte DANSÂND CU MOARTEA. E apărută la Editura RAO. Ar fi onest faţă de cititori să spun, dintru bun început, că mă prenumăr printre fanii lui Deaver, de vreo câţiva ani (să tot fie, de acum, vreo cinci).

De ce? Pentru că, aşa cum scrie şi pe copertă, este cel mai bun autor de thrillere psihologice. Este mai bun ca Dan Brown, o să mă întrebaţi? Da, am să vă răspund. Pentru că Brown, de fapt, scrie alt gen de thriller: esoteric. Aşa cum Crichton este părintele pentru „techno”-thriller. În DANSÂND CU MOARTEA, Lincoln Rhyme, pe care l-aţi văzut, deja, ecranizat în pielea lui Denzel Washington, în THE BONE COLLECTOR, este pe urmele unui ucigaş sinistru, Dansatorul pe coşciug.

Cartea începe, de altfel, cu o iscusită punere în scenă a primei morţi – victima unei explozii şi a unei bombe instalate la bordul unui avion. Aş vrea să vă fac o recomandare: luaţi-vă cartea asta cu voi în vacanţă şi nu o să vă pară rău. Asta pentru cazul în care vă plac thrillere – şi vă doriţi să citiţi ceva cu adevărat excepţional. Nu este o lectură de adâncime, dar, vă pot făgădui în avans, este cât se poate de agreabilă. O carte din genul celor care te aşteaptă să plonjezi, literalmente, în ele.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută