Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 02/08/2011
Arhiva Zile si Nopti

Pe jos, prin Bucureşti

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Pe jos, prin Bucureşti Share Pe jos, prin Bucureşti


De câte ori n-ai luat maşina ca să ieşi la o plimbare prin Bucureşti în loc să-l iei la picior? De câte ori, trecând pe lângă vreo clădire veche, nu te-ai întrebat care este istoria ei şi cine i-a trecut pragul? Ţi se par atractive doar capitalele cu renume pentru plimbări romantice?

Mai gândeşte-te, ai locurile perfecte pentru asta chiar aici, dar ai nevoie să ştii mai multe ca să impresionezi. O capitală europeană încărcată de istorie este şi Bucureştiul, iar dacă n-ai făcut încă o plimbare cu un ghid care să te reîndrăgostească de el, este cazul s-o faci cât mai repede.

**Cu bastonul prin Bucureşti** este un proiect al Asociaţiei Române pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate ce îşi propune să familiarizeze bucureştenii cu istoria oraşului în care trăiesc, să îi facă să aprecieze valoarea patrimoniului istoric şi cultural şi să-şi găsească noi rute de plimbare, fără maşini, doar pe jos.

Până pe 11 septembrie, în fiecare weekend se organizează tururi pietonale însoţite de un ghid, ce durează două ore şi care cuprind informaţii ”la vedere” despre istorie şi arhitectură, dar şi picanterii despre personajele mondene ale capitalei din diferite epoci.

Plecarea se face în fiecare sâmbătă la 11 şi duminica la 18 din faţa Ateneului Român, iar turul este gratuit. Toată plimbarea se face la pas şi este în totalitate ecologică.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută