Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/07/2011
Arhiva Zile si Nopti

Green Lantern

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Green Lantern Share Green Lantern


Continuând seria de supereroi DC Comics care sunt aduși pe marile ecrane în producții cinematografice cu bugete colosale, iată că în această vară a venit rândul lui Green Lantern (jucat de Ryan Reynolds) să pășească triunfator în Cetatea Filmului. The Green Lantern “a văzut lumina zilei” în 1940, unde altundeva decât în America, odată cu apariția numărul 16 al revistei de benzi desenate “All American Comics”. Părinții super-eroului, scriitorul Bill Finger și artistul Martin Nodel și-au înzestrat copilul cu toate calitățile necesare pentru a deveni un personaj iubit de o lume întreagă și de a ajunge un erou desăvârșit. Povestea “lantenelelor verzi” este destul de complicată, dar pentru început trebuie să știți că fiecare Green Lantern posedă un inel magic și o lanternă, ale căror puteri îl ajută pe cel care le deține să controleze întreaga lume materială, cu condiția de a avea destulă voință și putere pentru a o stăpâni. Există un singur inel, purtat de “The Golden Age Green Lantern” care are o putere inimaginabilă, fiind cea mai puternică armă din Univers, toate celelalte inele fiind creații ale Protectorilor Universului, care, oferă câte un astfel de inel tuturor celor care se dovedesc demni de a-l putrta. Filmul, regizat de Martin Campbell (cunoscut pentru “Edge of Darkness”, “Casino Royale” și “GoldenEye”) este un cocktail de acțiune, elemente science-fiction,
bărbați frumoși și musculoși, adrenalină, suspans, lupte și efecte speciale, potrivit pentru copii (peste 12 ani) și mai ales pentru adulții care încă se joacă pe Playstation “Marvel vs. DC”. Filmul spune povestea unui muritor, Hal Jordan (Ryan Reynolds), care este rectrutat de armata Green Lantern, din care fac parte războinici care au jurat să apere pacea și dreptatea din Univers, și implicat într-o luptă intergalactică a cărei soartă depinde în mare măsură de capacitățile de luptă și coordonare ale lui Hal.

Firul epic prezintă conflictul dintre Parallax și Protectorii Universului, aceștia din urmă încercând printr-o alianță cu pământenii să câștige lupta de apărare a întregii galaxii. Dacă Hal va reuși să își înfrângă temerile și să își dovedească curajul, îl va învinge pe Parallax și va deveni unul dintre cei mai mari războinici Green Lantern. Însă războiul nu este atât de simplu precum pare, iar lipsa de curaj și experiență a lui Hall își vor spune cuvântul. Din distribuția „Green Lantern: Protectorul
Universului” fac parte Blake Lively, Peter Sarsgaard, Tim Robbins și Mark Strong, scenariul aparținând lui Greg Berlanti și Michael Green. Filmul promite o aventură intergalactică spectaculoasă de 114 minute, scenele de luptă valorificând cu succes tehnica de filmare 3D.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută