Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/07/2011
Arhiva Zile si Nopti

Viespea Verde: cum să fii super erou fără sa ai super puteri

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Viespea Verde: cum să fii super erou fără sa ai super puteri Share Viespea Verde: cum să fii super erou fără sa ai super puteri


Anul acesta se pare că avem două cuvinte de ordine în ceea ce priveşte filmele: supereroi şi 3D. Primul din această serie mult aşteptată de filme proaspete pe 2011 este “Viespea Verde”, evident, în format 3D. În rolurile principale îi regăsim pe Seth Rogen, cel pe care l-aţi mai văzut prin tot felul de comedii şi stand-up-uri, Jay Chou, un actor chinez care pare să-i calce pe urme lui Jackie Chan (accent greu de înţeles şi scene de bătaie bine puse la punct) şi pe Cameron Diaz, plăcută la vedere ca de fiecare dată.

Britt Reid (Rogen) şi Kato (Chou) devin supereroi peste noapte, un fel de Batman şi Robin, doar că prost conturaţi de un scenarist ce pare de-abia ieşit de pe băncile şcolii. Ei sunt implicaţi într-o poveste care se vrea amuzantă şi plină de acţiune, dar care reuşeşte să fie obosită, plină de clişee şi prea puţin coerentă. Mai mult, eroul auto-intitulat Viespea Verde nu are nicio superputere, el se bazează exclusiv pe talentul în kung fu a lui Kato, cel care-i este printre altele şi mecanic auto, dar îi face şi cafeaua dimineaţa.

Nici măcar 3D-ul nu reuşeşte să salveze “Viespea Verde”, cele două caractere nu se leagă deloc. Şi, ca să nu spunem numai de rău, putem puncta cu plus colecţia impresionantă de maşini şi distrugerile în masă: sar în aer clădiri, maşini, sunt devastate birouri şi, ca element de noutate, asistăm şi la o bătaie cu un TV cu plasmă. Din păcate, mult prea puţine elemente pentru a declara “Viespea Verde” un film reuşit.

Viespea Verde
Regia: Michel Gondry

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută