Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/07/2011
Arhiva Zile si Nopti

Cui i-e frică… ?

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Cui i-e frică… ? Share Cui i-e frică… ?


Unii ar putea crede că, având în vedere antecedentele mele scenice, vreau să mă refer la celebra piesă a lui Edward Albee “Cui i-e frică de Virginia Woolf”. Adevărul este pe aproape. În respectiva piesă se întâlneşte des, ca să nu spun obsedant, o întrebare: adevăr sau iluzie…? Practic în jurul acestei “cestiuni” se roteşte tema editorialului de faţă. Aş putea devia liniştit discuţia spre latura ei filozofică pentru că şi adevărul şi iluzia sunt componente definitorii ale trăirilor noastre.

Relax! N-am intenţia de a fi profund, ci mă voi bălăci în banalitatea pe care ne-o oferă (a câta oară şi până când?) făcătorii de clipuri publicitare. De ceva timp încoace mă agasează o asemenea “producţie”. Este vorba despre cea în care moşu’ Doroftei încearcă să ne convingă de calităţile unui produs sporitor de imunitate. Problema este că ne întreabă dacă ne e teamă de apa rece îmbrăcat într-un tricou curat, apretat şi, mai ales, uscat!

Dacă îl vedeam ud leoarcă poate îmi crea iluzia rostirii unui adevăr, dar aşa… Departe de mine gândul că un fost campion mondial murat ar fi putut declanşa o asemenea psihoză colectivă încât să golim rafturile magazinelor. Vreau doar să scot în evidenţă faptul că şi în producţia publicitară, ca în mai toate domeniile, românaşii fac lucrurile pe jumătate. Cui oare îi i-e frică de o treabă bine făcută?

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută