Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/07/2011
Arhiva Zile si Nopti

Biutiful cu I de la Iisus

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Biutiful cu I de la Iisus Share Biutiful cu I de la Iisus


Despre Inarritu putem spune că şi-a dat doctoratul în dramă cu “Biutiful”. La prima neplăcere din viaţa lui Uxbal (Javier Bardem) ai să ridici din sprâncene şi-ai să spui “Eh, se mai întâmplă”. La a doua, te vei gândi “Auch, viaţa e dură”. De la a treia mare problemă ce apare în viaţa lui însă, povestea o să te prindă şi-o să te întrebi până unde poate merge sadismul.

Cancer, soţie labilă psihic care-l înşeală cu fratele lui, copil de şapte ani fumător, abilităţi de medium pe care le folosea ca să discute cu morţii, africani pe care-i ajuta să vândă produse ilegal, asiatici cărora le cauta de muncă la fel de ilegal, lipsa banilor. E ca un carnaval greşit la care eşti nevoit să participi până la final, dar din care te trezeşti uşurat după 150 de minute în care te-ai zbătut ca-ntr-un coşmar.

Javier Bardem face un rol monumental şi ar fi meritat mai mult decât un premiu la Cannes, dar a avut ghinionul să concureze la Oscar cu un Colin Firth care şi-a jucat rolul carierei în “The King’s Speech”. “Biutiful” îţi va arăta o altfel de Barcelona, în care ai să priveşti Sagrada Famiglia nu doar ca pe un punct turistic, un altfel de Javier Bardem, care nu vrea să mai fie fermecător şi dovedeşte că este un mare actor, dar acelaşi Alejandro Gonzalez Inarritu, regizorul ale cărui drame fac alte filme triste să pară romane de Sandra Brown.

Mergi neapărat să-l vezi, dar de data asta renunţă la popcorn, n-o să-ţi vină să-l mănânci.

**Biutiful**
Regia: Alejandro Gonzalez Inarritu

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută