Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/07/2011
Arhiva Zile si Nopti

Super 8: Science Fiction ca în anii ‘80

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Super 8: Science Fiction ca în anii ‘80 Share Super 8: Science Fiction ca în anii ‘80


Poate că filmele sunt ca femeile: oricum ar fi ele, tot au un ceva atractiv şi frumos care merită să fie apreciat (încerc să explic că m-am hotărât să scriu preponderent despre părţile bune ale filmelor pe care le văd).

În cazul de faţă, E.T. şi Cloverfield ar fi părţile bune, în sensul că J.J. Abrams, cel care a produs **Cloverfield** şi a regizat **Super 8**, îi aduce un omagiu ca de la ucenic la maestru lui Steven Spielberg, folosind elemente din cele două filme menţionate (şi din altele). Ce se pierde deci la capitolul originalitate a scenariului se câstigă la capitolul atmosferă: filmul are un feeling optzecist, nu numai pentru că acţiunea se petrece în 1979, ci şi pentru că tematica, acţiunea, decorurile, până şi culorile peliculei ne duc cu gândul la cinematografia de atunci.

Pe scurt, nişte copii dintr-un mic orăşel american sunt martorii unui accident feroviar în care un tren deraiază în condiţii suspecte. La scurt timp după aceea, în oraş încep să se întâmple lucruri ciudate: unii locuitori dispar, forţele aeriene dau năvală în zonă, se întrerupe curentul etc. Noi ştim deja că în tren era un extraterestru care a scăpat, dar filmul nu este doar despre asta, ci este şi despre eforturile unuia dintre copii de a trece peste moartea recentă a mamei sale şi de a se apropia de tatăl sau.

Trebuie spus că filmul are suspans şi e destul de alert, iar copiii joacă foarte bine. Merită văzut, mai ales dacă aveţi nostalgia marilor filme SF ale lui Spielberg. Sau, dacă nu le-aţi văzut pe acelea, e o ocazie bună să vă faceţi o idee despre ele.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută