Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/07/2011
Arhiva Zile si Nopti

Dublinul de pe strada Domnească

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Dublinul de pe strada Domnească Share Dublinul de pe strada Domnească


Irlanda a intrat în conştiinţa românilor prin Sf. Patrick şi piticii de basm cu joben verde,prin trifoiul cu patru foi – care aduce noroc, prin celebra bere Guiness şi minunatele pub-uri unde se consumă în cantităţi uriaşe, prin crema de whiskey şi cafeaua cu alcool. În ce priveşte bucătăria irlandeză, aflaţi că numaizecile de moduri în care se prepară pâinea ar fi suficient de convigător pentru un neiniţiat că mâncarea irlandeză este demnă de urmărit. Începând de la micul dejun, cu faimosul Irish
breakfast (care conţine bacon, ouă, cârnaţi de porc, budincă, felii de cartofi prăjiţi şi roşii coapte), reţetele irlandeze sunt intotdeauna bogate şi gustoase.

Cu excepţia mâncărurilor bazate pe peşte şi fructe de mare, rareori reţetele irlandeze sunt recomandate celor cu probleme de greutate. La City Pub, locaţie care înca de la deschidere s-a poziţionat pe un finspecific irlandez, am remarcat, prin gustul savuros şi designul apetisant, specialitatea Irish Pork. Muşchiuleţul de porc este tras în tigaie şi înăbuşit în bere neagră, după care este rulat la exterior cu bacon. Sosul brun, garnitura de broccoli cu ciuperci grill şi nelipsita bere neagră vă vor da sentimentul că sunteţi la Dublin.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.