Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/07/2011
Arhiva Zile si Nopti

Uniforme militare româneşti din secolul al XIX-lea

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Uniforme militare româneşti din secolul al XIX-lea Share Uniforme militare româneşti din secolul al XIX-lea


În perioada 19 iulie – 12 august, Casa de Cultură a Municipiului Cluj-Napoca împreună cu Muzeul Militar Național, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca organizează expoziția de fotografie „Uniforme Militare Românești”.Prima expoziţie din Cluj de uniforme militare din secolul al XIX-lea prezintă prin intermediul fotografiilor de epocă sau a picturilor oficiale cele mai distinse ţinute începând cu domnitorii, regele şi familia regală, până la cel din urmă toboşar sau soldat. De la tradiţionalul costum ţărănesc transformat în uniformă şi adaptat cerinţelor militare (dorobanţi), la cel mai sobru costum de inspiraţie prusacă (jandarmii pedeştri şi călări) sau uniforme de mare ţinută ale ofiţerilor, regăsim personalităţi care au marcat istoria României. Expoziţia cuprinde aproximativ 70 de copii după fotografii originale din patrimoniul Muzeului Naţional Militar.
Evenimentul inedit estefamirealizat cu sprijinul Lt.col. Constantin Lupu și Prof. Corneliu Andonie. Coordonatorii poiectului sunt Cercet. dr. Ancuţa-Lăcrimioara Chiş și Prof. Ucu Bodiceanu. Expoziția este deschisă până în data de 12 august și se poate vizita zilnic, de luni până vineri, la Casa Municipală de Cultură, între orele 10.00 – 18.00.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.