Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/07/2011
Arhiva Zile si Nopti

La un pahar de libertate

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii La un pahar de libertate Share La un pahar de libertate


Știi ca și mine, probabil, că după multe luni de muncă îți trebuie câteva zile libere doar ca să îți aduci aminte cum e să nu faci nimic. Să îți înveți mintea cu tăiatul frunzei la câini.

Ei bine, personajele din **Cartierul Tortilla** (John Steinbeck) nu au problema asta. În Cartierul ăsta, munca e considerată o boală contagioasă care anihilează spiritul și îmbolnăvește trupul. Și, ca toți oamenii responsabili, locuitorii cartierului Tortilla țin la sănătatea lor.

Așa că, toată ziua, borfașul Danny și prietenii lui pierde-vară pierd vremea, savurând libertatea la sticlă, la pahar, sau cel mai simplu, la borcan. Viața lor e un dolce far niente continuu, presărat cu povestiri, glume, plimbări pe deal, dormit sub cerul liber, filozofii de pahar și o dulce și sfântă lene.

O carte de al cărei umor și relaxare e foarte ușor să te îndrăgostești mai ales acum, în vacanță.

### CARTIERUL TORTILLA
– John Steinbeck
– Editura RAO

*În 1962, după publicarea a 27 de cărți, printre care **Fructele mâniei** sau **Oameni și șoareci**, Steinbeck a primit premiul Nobel pentru Literatură*

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.