Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/07/2011
Arhiva Zile si Nopti

Input

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Input Share Input


Nu știu dacă tuturor le este clar la ce stres enorm (poate cel mai mare în decursul evoluției speciei umane) este supus creierul nostru în ultima sută de ani. Mai exact, odată cu apariția primelor radiouri, el s-a confruntat brusc cu o avalanșă de informații, utile și mai puțin utile. Ce să mai spunem de zilele noastre când informațiile ne agresează de-a dreptul, pe toate căile: presa scrisă, radioul, televiziunea și, pe primul loc, internetul, cu un volum de informație inegalabil.

Nu cred că suntem capabili să sortăm ce e important și ce este balast, mai ales că acest „input” de informație are loc permanent și oriunde ne-am afla. Și apoi cum să renunți la o informație sau alta? Ceea ce pentru mine este important nu este și pentru ceilalți și viceversa. Cum omul este extrem de comunicativ va trebui să găsim subiecte de discuție comune, așa că nici nu putem renunța la ceva. Acum, bineînțeles, se mai pune și problema calității acestui „input”.

Din păcate, trendul este ca știri de genul cine cu cine, când și cum, cât are sau nu, să ia locul la ceea ce până nu de mult se numea cultură generală. Chiar ne interesează ce chiloți poartă o Gaga, unde și cu cine a fugit nevasta vreunui VIP local sau cum se numește copilul unei vedete care mâine oricum va fi detronată? Propun să ne relaxăm: fie la unul din concertele ce vor urma, pe o terasă, la o cafenea sau club, discutând poate, în mod excepțional, despre ceea ce se întâmplă în propria ogradă.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.