Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/07/2011
Arhiva Zile si Nopti

Altundeva…

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Altundeva… Share Altundeva…


Despre faptul că la bacalaureat a fost un “dezastru” am auzit, am asistat la discuții și la tot soiul de dezbateri astfel încât nu mai găsim sensul în a relua subiectul. Dacă nici contestațiile nu au reușit să dea un procent de promovabilitate mai bun înseamnă că ar fi inutil să incercam să găsim răspunzători pentru asta. Deși, ca de fiecare dată, putem vorbi la nesfârșit fără a găsi o soluție viabilă, limitândune doar la a ne plânge de un sistem defectuos și încurcat.

Cred că cel mai mult mă miră în această perioadă agresivitatea oamenilor în a critica. E posibil să fi existat această tendință dintotdeauna dar abia acum să o observ ori tot conglomeratul de neajunsuri să fi contribuit atât de mult încât să nu mai avem noțiunea “moderației”. Oricare ar fi motivele, suntem din ce în ce mai porniți pe câte cineva ori ceva. Am asistat la discuții care au degenerat din prietenoase în nervoase.

Motivele sunt multiple: sistemul e de vină pentru că e putred, “nenorociții care ne conduc, ne-au adus aici”, medicii sunt incompetenți, profesorii sunt slab pregătiți, funcționarii sunt leneși, polițiștii sunt….. . Lista e lungă, întodeauna în România “totul merge mai prost” decât în străinătate și avem iluzia constantă și declarativă că oriunde în altă parte e raiul pe pământ. Așa să fie oare? Altundeva e mai bine sau doar mai portivit pentru a ne plânge?

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.