Vacanţa de-acum nişte ani de la Budapesta mi-a plăcut foarte mult. Nu mai ţin minte mare lucru din ce-am vizitat pe-acolo, dar ţin minte foarte bine nişte gulyaşuri de mare angajament pe care le-am degustat zilnic în diverse cârciumi, baruri şi cantine studenţeşti presărate peste tot prin oraş. Despre preţuri nu-mi aduc aminte mare lucru, dar ştiu c-am mîncat bine trei zile cu 100 de euro.
Am făcut o introducere mai lungă ca de obicei ca să-ţi explic de ce duminică am dat iama în restaurantul unguresc **Saint George**, deşi am jurat că nu mai mănânc în Centrul Vechi până nu se curăţă zona de bucătari slabi şi de periculoşi călare pe Harley care trec printre mese ca zmeii prin pădure.
Mi-a plăcut mâncarea la **Saint George**. Am luat o supă de fasole gulaş, groasă, picantă, cu carne multă-n ea, numai bună de înmuiat pâinea cojoasă şi bagheta cu prune pe care aş fi luat-o acasă dacă nu s-ar fi topit toată în burţile mesenilor.
La felul doi m-am luptat cu un cotlet de porc bine rulat în jurul unei cantităţi considerabile de brânză de burduf, apoi bine dat prin ou şi făină şi perpelit la tigaie. Cartofii cu rozmarin n-au fost remarcabili, în schimb desertul mi-a plăcut peste medie.
Şomloi, un desert specific unguresc, cu nişte găluşte uşurele din pandişpan, bine înghesuite cu budincă sos de vanilie şi nucă pisată.
Păcat că-s preţurile cam mari…
## Meniu:
– Supă gulaş de fasole 15
– Rulou de cotlet porc 25
– Şomloi 18
– Ursus draft ceramică 10