Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/07/2011
Arhiva Zile si Nopti

Se adună meşterii populari

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Se adună meşterii populari Share Se adună meşterii populari


Abia ce s-au încheiat Serbările Cetăţii. Cavaleri, domniţe, lupte medievale, concerte… Dar au lipsit tarabele cu tot felul de frumuseţi artizanale pe care mulţi le aşteptau. M-am obişnuit, prin prisma fiicei mele mai ales, sa fiu pregătit pentru cumpărături gen brăţări, coliere, cercei, ii sau străicuţe… Recuperez cu siguranţă, însă, în weekendul 15-27 iulie când, ca în fiecare an, va avea loc Târgul meşterilor populari. Este o plăcere să vezi farfuriile şi oalele împestriţate, viorile cu goarnă, pledurile şi cămăşile tradiţionale, frumoasele icoane sau sculpturile în lemn, măsuţele, clopurile şi mărgelele.

Păstrarea tradiţiilor este esenţială pentru spiritul poporului român aşa încât orice târg de acest fel este binevenit şi faptul că se organizează în fiecare an ne bucură. În plus, în cele trei zile de târg, ansambluri folclorice reprezentând diferite zone ale judeţului Bihor vor urca pe scena aflată în Parcul Nicolae Bălcescu, spre bucuria împătimiţilor de muzică populară. Cu alte cuvinte, încă un final de săptămână pregătit pentru destinderea orădenilor. Poate de data aceasta natura va fi mai îngăduitoare şi ne va ierta de ploi în cele trei zile de sărbătoare.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.