Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 11/07/2011
Arhiva Zile si Nopti

Harry Potter și Talismanele Morții Partea 2

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Harry Potter și Talismanele Morții Partea 2 Share Harry Potter și Talismanele Morții Partea 2


Aveam 15 ani când am văzut primul film din serie (Harry Potter și Piatra Filozofală). Asta se întâmpla undeva în 2002, cam la un an de la lansare. Filmul se bucurase de un succes răsunător, iar standurile librăriilor erau împânzite cu cărțile care spuneau povestea micului vrăjitor. Nu am reușit niciodată să mă mobilizez și să citesc cărțile, dar sunt printre puținele persoane din cercul meu de cunoștințe care a văzut toate filmele. Nu am avut un personaj preferat, dar m-am întristat în momentul în care Dumbledore a părăsit filmul. Și mărturisesc că am o afinitate pentru Severus Snape, nu neapărat din cauza personajului, ci mai mult datorită lui Alan Rickman.

Pentru cei care nu au citit cărțile și nu au avut parte de prieteni “inteligenți” care să le detalieze marele final al poveștii, mult-aşteptatul Harry Potter şi Talismanele Morţii – Partea 2 este de-a dreptul o surpriză. Ani în șir nu auzeam altceva decât presupuneri, aproximări și păreri legate de cum se va încheia aventura lui Harry. Am chiar și o teorie, bazată pe construcția personajelor, pe care nu pot să v-o împărtășesc, nu de alta dar nu vreau să vă stric plăcerea de a viziona cu pumnii încleștați această ultimă parte a poveștii.

Filmul este un maraton de două ore și 10 minute de tensiune, care culminează cu bătălia epică dintre Harry Potter și cel mai mare dușman al său, Lordul Cap-de-mort.

După ce au distrus un Horcrux şi au aflat semnificaţia magicelor Talismane ale Morţii (cele trei obiecte legendare care toate laolaltă înfrâng moartea: Bagheta din Soc – Elder Wand, Piatra Învierii – Resurrection Stone și Pelerina Invizibilă), Harry împreună cu Ron şi Hermione continuă căutarea celorlalte Horcruxuri, pentru a avea o şansă de a-l distruge pe Cap-de-mort. Însă, spre ghinionul lor, maleficul personaj reuşeşte să pună mâna pe Bagheta de Şoc şi acum vrea cu orice preţ să atace Şcoala Hogwarts şi să pună stăpânire pe cele două lumi. 


În rolurile principale se întorc îndrăgiții Daniel Radcliffe (Harry Potter), Rupert Grint (Ron Weasley) și Emma Watson (Hermione Granger), alături de Ralph Fiennes (Lord Voldemort) și Alan Rickman (Professor Severus Snape). În regia lui David Yates, cu un scenariu semnat de Steve Kloves (după romanul omonim scris de J.K. Rowling), episodul final al aventurilor magice promite scene de luptă impresionante între vrăjitori şi Devoratorii morţii, puse în valoare de tehnologia 3D şi IMAX 3D.

>Este un sfârşit potrivit. Mă simt bine, simt că am făcut dreptate nu numai unui film fantastic, dar şi unei serii fantastice.
Daniel Radcliffe

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.