Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/07/2011
Arhiva Zile si Nopti

Ruladă de pui la cuptor

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Ruladă de pui la cuptor Share Ruladă de pui la cuptor


Mediatizarea excesivă de care s-a bucurat nunta principelui Albert al II– lea de Monaco a adus în atenţia noastră şi meniul pregătit pentru petrecerea din Piaţa Palatului. Cinci mii de locuitori din micul pricipat s-au înfruptat din minunăţiile pregătite de un maestrul bucătar francez, celebrul Alain Ducasse. Astfel, au fost preparate şase feluri de mâncare locale şi sase sud-africane, ţara de origine a miresei. “A fost un dineu sud-african şi unul mediteraneean, specific pentru Monaco. Pentru fiecare am avut câte şase antreuri, şase sud-africane, şase provensale, două platouri calde pentru fiecare familie, unul cu peşte, altul cu carne, şi cinci deserturi”, a afirmat Alain Ducasse.

Păstrând evident proporţiile, o atmosferă cu “arome” monegasce puteţi descoperi în restaurantul sau pe terasa Monarch Saveur. Meniurile ieşite din banalul culinar autohton şi selecţia de vinuri de execepţie sunt argumente pentru o masă princiară. Un preparat pe care l-am remarcat la precedenta vizită la Monarch a fost rulada de pui la cuptor (Involtini arostiti, în lista meniu). Îmbrăcată într-un sos brun şi acompaniată de cartofi chips, această ruladă v-o recomand împreună cu un elegant vin de autor de la Crama Oprişor.

RESTAURANT MONARCH
str. Domneasca, nr. 70
tel. 0236 491 661, 0744 621 661
orar: 10.00 – 24.00

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.