Bucătăria chinezească este recunoscută și apreciată de către cunoscători drept una dintre cele mai complexe și delicioase bucătării din lume. Tipic bucătăriei asiatice, combinația dintre dulce, acru, picant sau amar, dar și coloritul ingredientelor folosite, va transforma gătitul sau degustatul într-o experiență culinară de neuitat. Cu toate acestea, culoarea, combinațiile inedite sau aroma nu subminează în niciun fel proprietățile nutriționale ale mâncărurilor cu specific chinezesc.
Bucătăria chinezească este caracterizată printr-o aspirație spre perfecțiune și echilibru între cele patru elemente ale fiecărui fel de mâncare: culoare, aromă, gust și prezentare. Culorile trebuie să fie plăcute și să evidențieze ingredientele proaspete și fragede, aromele să fie apetisante și gustul deosebit, și în final, întregul fel de mâncare trebuie să fie frumos aranjat și prezentat. Gătitul de calitate se distinge și prin tăierea meticuloasă a ingredientelor, îmbinarea atentă a condimentelor și atenția la controlul temperaturii.
Dintre garniturile specifice Chinei putem aminti ciupercile negre, o mare varietate de varză, diverse părți de lotus, soia sub toate formele, un melanj de mirodenii, denumit “cinci parfumuri”. Orezul parfumat și orezul cleios sunt doar două din numeroasele varietăți de orez care se folosesc sub formă de garnitură.
Restaurant Dhs Xilai
Str. Sântuhalm, nr.35 A, Deva
Tel: 0254236990