Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/06/2011
Arhiva Zile si Nopti

Wasabi Sushi Bar

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Wasabi Sushi Bar Share Wasabi Sushi Bar


Iată cum bucătăria japoneză îşi face loc şi în oraşul nostru, mai exact la mall. Poate e prea mult spus bucătărie, pentru că încă nu există şi partea cu mâncare gătită, doar sushi. Însă cu siguranţă noul Wasabi Sushi Bar va face deliciul multul timişoreni.

Toată lumea ştie că rafinamentul mâncărurilor preparate conform reţetelor autentice japoneze şi profesionalismul bucătarilor originari japonezi au cucerit fiecare colţ al mapamondului. La fel, se ştie că poporul japonez este unul dintre cele mai longevive popoare ale lumii. Unul din secretele longetivităţii lor este modul sănătos în care se hrănesc. Aportul de vitamine şi minerale din carnea de peşte şi fructe de mare îi ajută pe japonezi să aibă grijă de sănătatea lor, chiar fără să urmărească acest lucru. Parte a Tokyo Group, acest Wasabi Sushi Bar a fost deschis prima dată în Cluj (şi a fost primul şi singurul running sushi din România!), iar ca urmare a succesului avut tocmai ce ni se înfăţişează şi nouă, celor din Timişoara.

Principalul ingredient al preparatului sushi este orezul, combinat cu diverse alte ingrediente, gătite sau în stare crudă, cel mai adesea peşte crud sau legume. Putem întâlni de la rulouri înfăşurate în foi de alge marine presate, la bucăţi mici de orez servite cu peşte crud sau icre. Peştele folosit pentru prepararea sushi-ului trebuie să fie proaspăt şi de o foarte bună calitate. Se foloseşte doar peşte oceanic, pentru că trebuie consumat în stare crudă. Ca şi alternativă la peşte pot fi folosite caracatiţa, sepia, creveţii, scoicile şi carnea de crab. În ceea ce priveşte legumele, cel mai adesea se folosesc ridichea japoneză murată, avocado, castravetele şi sparanghelul.

Ca detalii suplimentare despre noul Wasabi Sushi Bar din Timişoara, vă putem spune că sănătoasele gustări pot fi servite în 5 feluri (există gândit un sistem de 5 farfurii colorate), care cuprind diferite tipuri de sushi.

Wasabi Sushi Bar
Iulius Mall, Food Court

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută