Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/06/2011
Arhiva Zile si Nopti

Dan Perjovschi

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Dan Perjovschi Share Dan Perjovschi


*- Salutare, Dan. În ce capăt al lumii ai în perioada asta expoziţie? Cum sînt drumurile tale acum, cînd trebuie să călătoreşti aproape în continuu din cauza expoziţiilor personale?*
– Sînt la Tel Aviv pentru o expoziţie de grup. Am venit aici după ce-am făcut un workshop la Praga, că așa-i viața, școala de artă din București mă dă afară din atelier, iar aia cehă mă invită să le predau. Anul ăsta mă învîrt la Berlin, Riga, Lausanne, Eindhoven şi poate Beirut. Noutatea este că o să am proiecte singur sau împreună cu Lia la Sibiu, Satu Mare, Craiova şi Sf. Gheorghe. În rest, viața mea e simplă: vin, stau un pic, plec, revin, mai stau un pic.

*- Ai publicat recent „20/22”, o carte care cuprinde România dintre 1991 şi 2010. Cum ţi-au părut textele acum?*
– Cartea rezistă, deși nu-i roman, nu-i eseu, nu-i cronică, nu-i jurnal… La unele texte încă rîd de cîte ori le recitesc. La altele parcă s-au tocit cuvintele şi-au rămas numai diacritice. Vis-à-vis-urile sînt ok, chiar nesperat de proaspete, primele sînt cam fundamentalist de dreapta. Acum, după douăzeci de ani, am devenit mai critic şi mai civic. M-am stîngit.

O parte din textele de artă le-aş rescrie. Mă oftic că n-am fost mai pe fază şi n-am punctat tot ce se întîmplă bun sau dramatic pe scena artistică… am scris cam pe apucate şi, iată, acum apucătura a devenit istorie.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută