Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/06/2011
Arhiva Zile si Nopti

În stradă

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii În stradă Share În stradă


Am fost la **Street Delivery**, a cărui misiune declarată „este aceea de a reinventa şi de a întări rolul structural pe care spaţiul public îl joacă în viaţa locuitorilor cetăţii, prin convertirea peisajului urban în spaţiu viu”, organizatorii punctând: „ne interesează oraşul, felul în care funcţionează el şi felul în care reacţionează la intervenţia oamenilor. Dar ne interesează, în egală măsură, ca oamenii să se simtă plini de viaţă şi binedispuşi în interacţiunea lor cu oraşul”.

Apoi am văzut „Exit Through the Gift Shop” (2010), documentarul delicios de nici o oră jumătate (râzi cam tot atât), cu Banksy, Shepard Fairey şi Thierry Guetta aka MBW, un acronim pentru Mr. Brainwash. Banksy, poate cel mai misterios artist contemporan (identitatea artistului graffiti britanic a rămas neconfirmată, el fiind renumit atât pentru crearea unor capodopere de artă stradală, cât şi pentru încrâncenarea cu care-şi protejează identitatea pentru a evita urmăririle penale), a regizat „primul film dezastru despre arta stradală”, iar Academia de Film l-a nominalizat la premiul Oscar în 2011.

În acest weekend are loc **sTRAdART**, festivalul atipic de artă urbană, dedicat în întregime practicilor artistice în spaţiul public. Evenimentul este organizat pentru al V-lea an consecutiv de Institutul francez în scopul de a impulsiona timişorenii să participe la resociabilizarea spaţiului public comun, într-un demers artistic creativ şi de interes colectiv. Cum se va realiza acest lucru? Luând parte, de exemplu, la atelierele de breakdance / streetdance din cadrul primele întâlniri internaţionale de dans hip hop.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută