Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/06/2011
Arhiva Zile si Nopti

Revelaţia toscană: Spaghetti dal tirreno la Tuscany

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Revelaţia toscană: Spaghetti dal tirreno la Tuscany Share Revelaţia toscană: Spaghetti dal tirreno la Tuscany


Nu ştiu cum e în Toscana, căile misterioase ale vacanţelor mele spontane nu m-au dus încă acolo, dar dacă arată ca-n filme şi se mănâncă măcar ca la restaurantul **Tuscany**, deschis recent în Centrul Vechi, acolo mă retrag la pensie, să mă bucur măcar un deceniu de sosurile lor simple cu legume multe.

La **Tuscany** am mâncat cea mai bună *ciorbă de fasole* din viaţa mea de adult. Are multe legume, e groasă şi aromată, deasupra-i pluteşte un strat de pesto proaspăt, uşor dulceag, transformat în insuliţe verzi de feliile de parmezan care se topesc în ciorbă câtă vreme tu încă de minunezi de cât de bune pot deveni nişte boabe de fasole corect asamblate într-o farfurie (9 lei).

Apoi am comandat un munte de *Spaghetti dal tirreno* (28 lei), adică paste lungi proaspete, scăldate într-un sos uşor cu creveţi roz, roşii cherry, dovlecei, vinete, ceapă şi ardei gras. Când ne-a sosit comanda, porţia mi s-au părut uriaşă. Zece minute mai târziu, curăţam cu un colţ de pâine ultimele urme de sos din farfurie şi mă întrebam cum pot face loc şi pentru desert.

Mergeţi de gustaţi. Lăsaţi oamenii casei să vă ajute să alegeţi, sunt îndrăgostiţi de bucătăria italiană şi asta se simte în farfurie!

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută