Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/06/2011
Arhiva Zile si Nopti

Baclava Delfin Regal: Nu toate siropoşeniile sunt de evitat

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Baclava Delfin Regal: Nu toate siropoşeniile sunt de evitat Share Baclava Delfin Regal: Nu toate siropoşeniile sunt de evitat


Orientul e oarecum extremist şi atunci când vine vorba de deserturi. Cu cât e mai dulce cu atât e mai bun, par să zică vecinii noştri de peste Marea Neagră. Cel mai bun exemplu este baclavaua.

Ce nu ştim noi despre acest desert turcesc e scris în reţeta şi tradiţia originală a Imperiului Otoman. Baclavaua era preparată de bucătarii sultanilor în data de 15 a fiecărei luni de Ramadan şi conţinea 12 straturi de foietaj, nucă şi miere de albine.

Le mulţumim frumos în timp ce molfăim din greu la o bucată zemoasă şi-ţi vindem şi ţie un pont de unde să aprovizionezi această delicatesă. Plăcintăria Delfin Regal o să-ţi lase gura pungă. O groază de sortimente de rahat, sarailie, plăcinte, foietaje şi prăjituri aşteaptă în vitrină să le iei acasă.
Baclavaua e de mai multe feluri, are ciocolată, fistic, alune, nuci, miere, separate sau împreună şi vine la kg, la preţuri ce se învârt în jurul sumei de 50 de lei.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută