Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/06/2011
Arhiva Zile si Nopti

Ambuteiaj

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Ambuteiaj Share Ambuteiaj


O intersecţie pustie, undeva în Ungaria, Europa de Est, sau oriunde în lume. Deodată, în mijlocul traficului obişnuit de dimineaţă, un mare tărăboi paralizează circulaţia. Toată lumea, de la vagabond la milionar, de la antreprenor la manager, de la funcţionar la poliţist, de la cuplu de pensionari la tineri amanţi se adună la faţa locului.

Filmul experimental, alb-negru, care durează 70 de minute şi care a fost realizat de regizorul şi scenaristul Ferenc Török, a fost premiat cu trei distincţii: premiul de regie Éva Zsurzs, în cadrul Săptămânii Filmului Maghiar, din 2009; Marele Premiu la Festivalul de Film de la Rouen, în 2010 şi Premiul Veteranului la Festivalul Internaţional de Film din Cipru, în 2010.

Ferenc Török,o figură importantă a tinerei generaţii de cineaşti maghiare, s-a născut la Budapesta în 1971. După absolvirea Academiei de Teatru şi Film, secţia regie, a realizat o serie de scurtmetraje şi documentare de succes, iar în 2001 a fost gata primul său lungmetraj, “Moscow Square”. Al doilea film, “Eastern Sugar” (2004), a avut premiera internaţională la a 57-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Locarno. Înainte de “Ambuteiaj” a realizat “Overnight”, ultima parte dintr-o trilogie despre câştigătorii şi perdanţii schimbării regimului. A avut premiera la Festivalul Internaţional Mannheim – Heidelberg. În 2008, Ferenc Török, care este acum membru al Academiei Europene de Film, a primit premiul Béla Balázs pentru realizări excepţionale în cinematografie.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută