Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/06/2011
Arhiva Zile si Nopti

Dans latino de arome: Somon Casa Latină

Zile si Nopti De Zile si Nopti
Comentarii Dans latino de arome: Somon Casa Latină Share Dans latino de arome: Somon Casa Latină


De trei ori am intrat în parcarea Casei Latine de pe Panduri, cu foame şi pofte maxime. De fiecare dată m-am urcat la loc în maşină şi-am plecat înapoi acasă, alungată de muzica de petrecere care bubuia din saloanele restaurantului. Ba o manea, ba o lăutărească, suficiente motive să mi se evapore pofta de mâncare de teamă să nu deranjez vreun botez ori vreo nuntă la care n-am fost invitată.

Dar pentru că auzidem că mâncarea merită riscul auditiv, am insistat, şi a patra oară am găsit linişte. Ospătarii aranjau mesele pentru un botez şi-un praznic, dar am avut vreme să ne bucurăm în linişte de o ciorbă de pui a la grec bunicică şi-un somon latin la grătar foarte bun, preparat altfel decât în majoritatea restaurantelor cu meniu mediteranean.

Să vă povestesc despre peşte, pentru că ciorba n-a fost memorabilă. Somonul pregătit la grătar, bine pătruns, foarte gustos, însoţit de trei creveţi mari şi roz, preparaţi şi ei la grătar, doar cu sare şi piper, cu garnitura de tagliatele perpelite de unt şi usturoi, cu o bogăţie de verdeaţă proaspătă deasupra.

Ar fi mers un vin rose rece dacă mi-ar fi venit ideea la timp. La desert ne-a plăcut un tort cu blat de cacao şi strat uşurel de spumă de brînză.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută