Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Atelier Junior

Mica unire a micilor artizani @ Centrul Cultural Reduta

Mica unire a micilor artizani

Mica unire a micilor artizani @ Centrul Cultural Reduta

Pentru a sărbători MICA UNIRE, Centrul Cultural Reduta prin Serviciul Cultură Tradițională organizează în data de 23 ianuarie 2024, începând cu ora 16.00, un atelier în culorile țării.

Vă propunem un atelier de brățări tricolore realizate prin împletire sau croșetare. Cei avansați în arta croșetatului vor putea realiza multe alte obiecte în culorile țării: stegulețe, flori sau semne de carte.

Locație: Sala de Consiliu a Centrului Cultural Reduta

Mica unire a micilor artizani -Interval orar:

16.00 -17.45 – prima serie

18.00 -19.45 – a doua serie

Mica unire a micilor artizani – Înscrieri la numărul de telefon: 0726349790

Împreună cu cei prezenți vom povesti despre Unirea înfăptuită la 24 ianuarie 1859, cunoscută și sub numele de ,,Mica Unire”. Unirea Principatelor Române este considerată primul pas important pentru Marea Unire de la 1918.

Mica unire a micilor artizani

Pe 5 ianuarie 1859, Alexandru Ioan Cuza a fost ales domn al Moldovei, iar pe 24 ianuarie, este ales și domn al Ţării Româneşti, fiind proclamat domn al Principatelor Unite. Trei ani mai târziu, în 1862, cu ajutorul unioniștilor din cele două țări, Alexandru Ioan Cuza a unificat Parlamentul și Guvernul, realizând unirea politică.

Punând bazele României moderne, Unirea din 1859 a însemnat o etapă esenţială pe drumul unităţii naţionale, a cărei întregire deplină avea să se înfăptuiască în 1918, când a avut loc unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România.

Deși a fost de scurtă durată, domnia lui Alexandru Ioan Cuza (1859-1866) a fost, prin reformele sale, perioada de maximă dezvoltare a României moderne: adoptarea primei Constituții românești, reforma electorală, secularizarea averilor mănăstirești, reforma agrară, a învățământului.

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută