Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Proiecții de film

MEMORIA | proiecție de film @ Cinema ARTA Cluj

MEMORIA | proiecție de film @ Cinema ARTA Cluj

MEMORIA | proiecție de film @ Cinema ARTA Cluj

În 𝟮𝟬 𝗺𝗮𝗶, de la 𝗼𝗿𝗮 𝟮𝟬:𝟬𝟬, vă invităm la Cinema ARTA, la proiecția din cadrul Focus: Perspective, a filmului câștigător al Premiul juriului IFF Cannes 2021, 𝗠𝗘𝗠𝗢𝗥𝗜𝗔, în regia cineastului Apichatpong Weerasethakul.

𝗠𝗘𝗠𝗢𝗥𝗜𝗔
r: Apichatpong Weerasethakul | 2021 | lb: EN, ES | sub: EN
cu: Tilda Swinton, Elkin Díaz, Jeanne Balibar

O dramă uluitoare despre o femeie scoțiană (Tilda Swinton), care, după ce a auzit un „bum” puternic în zorii zilei, începe să experimenteze un sindrom senzorial misterios în timp ce traversează junglele Columbiei.
Imaginația filozofică și speculativă a regizorului laureat Palm d’Or, Apichatpong Weerasethakul, dă naștere unui film meditativ despre memorie și timp și incertitudinea radicală în fața adevărurilor lumii.

IFF Cannes 2021, Premiul Juriului
IFF Chicagp 2021, Gold Hugo

Proiecția MEMORIA se desfășoară în cadrul Focus: Perspective în dialog cu spectacolul Gliese 445, în regia lui Raul Coldea, din 22 mai de la Reactor. O meditație asupra trecutului și viitorului umanității, precum și o provocare de a reflecta la fragilitatea vieții și la puterea teatrului de a imagina viitoruri posibile, spectacolul se joacă în limba română cu supratitrare în engleză și maghiară.

Eveniment în cadrul programului cultural multianual „Perspective”. Program cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.
„Reactor 2023. Conexiuni” e un proiect realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca.

𝗕𝗶𝗹𝗲𝘁𝗲: eventbook.ro

 

 

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută