Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Junior Spectacole

Magazinul de păpuși @ Opera Națională București

Magazinul de păpuși

Magazinul de păpuși @ Opera Națională București

 

Studioul de Balet pentru Copii și Tineret al Operei Naționale București

Înființată în anul 1982 de către Magdalena Rovinescu, școala de balet pentru copii funcționează de atunci, fără întrerupere, în cadrul Operei Naționale din București. Condus artistic de fosta prim-balerină a ONB, Studioul de Balet și-a propus și a reușit să descopere și să promoveze tinere talente care poartă faima baletului românesc în întreaga lume.

Viitorii balerini sunt selecționați și repartizați în clase de balet specializate în dans clasic, de caracter, modern și contemporan. În fiecare an, munca lor este aplaudată și recunoscută în spectacolul devenit deja tradițional „Magazinul de păpuși” (peste 30.000 spectatori în 40 de ani).

Cele două spectacole susținute pe scena ONB marchează perioada sărbătorilor de iarnă, anunțând şi aşteptându-l cu emoții pe Moş Crăciun. Al doilea spectacol desfăşurându-se în luna iunie, sărbatorind ziua Internaƫională Copiilor.

 

Elevii mei îmi mențin dorința de a dansa și mă fac ca uneori să mă simt… copil. Studioul de Balet își propune să atragă copii și tinerii spre artă, promovează simțul estetic și educă într-o manieră modernă și eficientă caracterele tinerilor.”

 

Magdalena Rovinescu

Premiul I Spărgătorul de nuci „Festivalul și concursul școlilor de artă”; Bursa Leningrad – Rusia. Spectacol „Giselle” de A. Adam, „Marele Pas de deux clasic” actul I; Bursa „Dans Contemporan” Dresda – Germania; Prim-solistă a Operei Naționale București; Referent consilier Ministerul Culturii 1994; Diplomă de merit și premiul special al juriului pentru profesor de balet la Concursul Internațional Danta Europa 2010 și Eurodans 2010; Facultatea de Drept.

Sensibilă și severă, Magdalena Rovinescu îi învață pe copii să se miște cu eleganță, să asculte muzica de balet, să aibă o ținută dreaptă și frumoasă, să-și disciplineze pașii, să iubească muzica și dansul, într-un cuvânt să contribuie la educația artistică și la conturarea unei personalități de excepție.

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România ?

Sursa: Opera Națională Bucureşti

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută