Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Spectacole Teatru

Lúdas Matyi / Mateiaș Gâscarul (limba maghiară) @ Teatrul Puck

Lúdas Matyi / Mateiaș Gâscarul (limba maghiară) @ Teatrul Puck

Lúdas Matyi / Mateiaș Gâscarul (limba maghiară) @ Teatrul Puck

Spectacolul „Lúdas Matyi”/ „Mateiaș Gâscarul”, după Fazekas Mihály, este realizat de artiștii Teatrului de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca, în dramatizarea lui Egyed Emese și regia Ibolyei Varga.

Despre Mateiaș, eroul poveștii, se spune că ar fi cam leneș. El nu face altceva decât să stea prin casă, până într-o zi în care îi vine ideea că ar putea să păzească gâștele. În ciuda protestelor mamei sale, Mateiaș ajunge la târgul din Döbrög cu douăzeci de gâște albe și frumoase. Dar, în loc să fie plătit, Mateiaș Gâscarul pleacă de la târg fără gâște și cu cincizeci de lovituri. După această pățanie, Mateiaș a jurat că o să încaseze prețul gâștelor pierdute și să se răzbune.

„Din îmbinarea motivelor baroce, a savurosului limbaj popular și a muzicalității, se naște figura lui Mateiaș Gâscarul, care dă speranță și credință tuturor oamenilor dezamăgiți că, până la urmă, există dreptate. Mateiaș este un veșnic rătăcitor, care apare acolo unde cei lipsiți de apărare sunt răniți, și le face dreptate”, spune regizorul spectacolului, Varga Ibolya.

Scenografia, ilustrație afiș: Elena Ilaș
Muzica: Venczel Péter

Distribuția: Balogh Dorottya, Domokos Szabolcs, Giriti Réka, Kötő Áron, Mostis Balázs, Péter Izolda, Pünkösti Laura, Szűcs Tamás.

Regia tehnică: Kovács Ferenc
Lumini: Almási Attila
Sonorizare: Domokos Előd
Mânuitor decor: Balog Ferencz, Horváth Jonathán.

Spectacolul este prezentat în limba maghiară, are o durată de 50 de minute, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

 

Sursa: Teatrul de păpuși Puck

 

 

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută