Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Festival

Festivalul Internațional de Carte Transilvania 2023

Festivalul Internațional de Carte Transilvania ajunge la cea de-a IX-a ediție

Festivalul Internațional de Carte Transilvania (FICT) revine cu cea de-a IX-a ediție, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, în perioada 28 septembrie – 1 octombrie 2023, având ca motto principal „𝐀𝐈 𝐬̦𝐢 𝐂𝐚𝐫𝐭𝐞𝐚!”

Trei scriitori de renume mondial vor ajunge la Cluj în această toamnă, la Festivalul Internațional de Carte Transilvania

FICT, în parteneriat cu Primăria Municipiului Cluj-Napoca, susține cultura scrisă română și universală.

" "

Focusul ediției de anul acesta este centrat pe tehnologie și pe educație. Ne propunem un format nou, care va include în program mult mai multe dezbateri ce vor avea ca temă probleme actuale cu care se confruntă generațiile tinere și nu doar: tehnologie, AI, realitate augmentată, social media, implicare civică, apartenență la comunități (de gen, religioase, sexuale etc.), educația viitorului etc.
La toate aceste dezbateri vor fi invitați specialiști din toate domeniile, universitar, IT, social media influenceri, medicină etc.

Am ales motto-ul „𝐀𝐈 𝐬̦𝐢 𝐂𝐚𝐫𝐭𝐞𝐚!” pentru că dorim să înțelegem împreună că între tehnologiile moderne și carte nu există incompatibilitate ci, mai mult, complementaritate. Din orice viitor, oricare ar fi el, nu poate lipsi cartea, educația și cultura.

Bineînțeles, nu vor lipsi lansările de carte și invitații speciali internaționali care, deocamdată, sunt confirmați din Mexic, Portugalia și Italia.


Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România?

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută