Meniu Zile și Nopți

Dărmănești Jazz Blues Festival 2023

25-27 august, Dărmănești (jud. Bacău)

„Cunosc un loc… acolo, vreme de trei zile, nimeni nu este trist… nimeni nu este îngrijorat de nimic… te duc acolo!”
Așa ajungi de obicei la Blues in the garden, adus de cineva din Familie. Pentru că valori precum muzica de calitate, pacea, dragostea și prietenia îi aduc, an de an, împreună pe festivalieri la Open Air Blues in the garden, Dărmănești jazz blues festival. În 2023, Familia Blues in the garden se reunește pe 25 august, la festivalul care își construiește moștenirea chiar în fața ochilor tăi, cu artiști pe care fie i-ai așteptat cu nerăbdare, fie îi vei descoperi pentru prima dată, chiar pe scena festivalului.

darmanesti jazz festival 2023

Dărmănești Jazz Blues Festival 2023

25-27 august, Dărmănești (jud. Bacău)

Program festival

Statele Unite (Eric Steckel, Sari Schorr, Moonshine Society, Reggie King Sears și Cros), Marea Britanie (The Cinelli Brothers, Krissy Matthews, Ma Bessie and Her Blues Troupe), Canada (Layla Zoe), Germania (Armin Sabol) sunt țările de unde sunt invitați artiștii anul acesta, care vor crea „atmosfera Blues in the garden”, alături de Cristina Radu & The Band și Rareș Totu plays Santana din România.

Eric Steckel

Dărmănești Jazz Blues Festival 2023

Întotdeauna am încercat să aduce chitariști noi, printre cei mai buni în branșă, de orice stil, dar cu oareșce slăbiciune pentru #blues #bluesrock sau #hardblues.

În 2023, avem o surpriză și sperăm ca acest concert să devină unul de memorie pentru festivalierii noștri.

Așadar, Mr.Eric Steckel, vine pentru prima dată în România, la Open Air Blues in the garden, Dărmănești jazz blues festival!

Născut în 1990, Eric Steckel a lansat 12 albume și a făcut turnee în întreaga lume (peste 30 de țări), împărțind scena  cu Steve Vai, Gregg Allman, Johnny Winter, John Mayall, Ray Charles, Larry Carlton, Robben Ford, Ace Frehley și alții. În 2021, Guitar Player Magazine îl numește pe Steckel ca fiind unul dintre „10 Future Blues Stars”.

A Few Degrees Warmer (2002), High Action (2004), Havanna (2006), Live at Havanna (2006), Early Pickin'(2007), Feels Like Home (2008), Milestone (2010), Dismantle the Sun (2012), Black Gold (2015), Polyphonic Prayer (2018), Grandview Drive (2020), The Steakhouse Sessions: Vol. 1 (2022) reprezintă munca lui Eric care, la  doar 33 de ani este considerat deja un veteran de blues.

Își numește stilul pe care îl cântă ”blues metal” un termen inventat în glumă, dar care s-a păstrat și care a devenit un hashtag ce servește ca o descriere potrivită pentru ceea ce ascultătorii aud în concertele  sale. Despre asta, Eric spune “I want people who come to hear me to say: ‘that really blew my expectations away.’”

The Cinelli Brothers

Dărmănești Jazz Blues Festival 2023

The Cinelli Brothers sunt câștigători 2022 ai UK Blues Challenge și locul2 la challenge-ul de la Memphis,la International Blues Challenge. Sunt reprezentanții Marii Britanii la European Blues Challenge 2023, la Charzow, în Polonia, acolo unde vom fi prezenți și noi, în calitate de invitați ai European Blues Union, organizație a cărei membru suntem.

The Cinelli Brothers reprezintă o generație  nouă de muzicieni, care împărtășesc dragostea pentru blues, soul, R&B și adevăratele sunete autentice care au făcut din blues piatra de temelie a istoriei muzicii.

The Cinelli Brothers este un proiect născut dintr-o pasiune comună pentru blues-ul electric din Chicago și Texas din anii 60 și 70, al fraților Marco (chitară și voce) și Alessandro (tobe). Lor li s-au alăturat Tom Julian-Jones ( muzicuță, chitară și voce) și Stephen Giry ( bas, chitară și voce).

Albumul de debut –  Babe Please Set Your Alarm – lansat în mai 2018 pe vinil și format digital, a ajuns locul 2 în IBBA  în iunie 2018, fiind prezentat în Blues in Britain, Blues Matters, Classic Rock și alte reviste de gen. Music Republic Magazine l-a nominalizat pe Marco Cinelli drept cel mai bun chitarist al anului 2018.

Pe 30 noiembrie 2021, trupa și-a lansat cel de-al doilea album – Villa Jukejoint – împreună cu un spectacol SOLD OUT la legendarul 100 Club din Londra.

În 2020, 2021 și 2022, The Cinelli Brothers a fost nominalizată la UK Blues Awards drept „Blues Band of the Year”,  iar în ianuarie anul acesta, „Villa Jukejoint” a fost nominalizat la UK Blues Awards pentru  „Albumul Blues al Anului”.

Layla Zoe

Dărmănești Jazz Blues Festival 2023

S-a născut în Nanaimo, British Columbia, Canada. A lansat un EP- You Will – în 2005, urmat de albumul de debut, Shades of Blue (2006), Hoochie Coochie Woman (2007), The Firegirl  și Live at Errington Hall (2008), Sleep Little Girl (2011), The Lily (2013), Live at Spirit of 66 (2015), Blues Caravan și  Breaking Free (2016), Songs from the Road(2017).

În 2018 a cântat la Mahindra Blues Festival din Mumbai, alături de John Mayall, Coco Montoya și Walter „Wolfman” Washington și a scos dublul album Gemini.

Nowhere Left to Go a fost înregistrat de la distanță, în timpul constrângerilor pandemiei COVID-19 în Europa (2020), iar ultimul album este The World Could Change(2022).

Cineva a scris odată ”Dă-i lui Layla Zoe o scenă și ea îți va arăta magia! Ea a creat, probabil, cel mai mare” zumzet vocal” al unei cântărețe despre care am auzit în ultimii ani în Toronto

„Pentru mine”, spune Layla, „nu este nimic la fel de satisfăcător ca să fiu pe scenă cu trupa mea, oferindu-mi inima fanilor, prin muzică. Îmi place să scriu cântece, îmi place să fiu în studio, dar spectacolele live sunt motivul pentru care îmi iubesc atât de mult meseria.”

Pe scenă cu vedete de la Henrik Freischlader și Krissy Matthews până la Sonny Landreth, cântând gospel alături de incredibila Susan Tedeschi, câștigând premiul vocalistul anului în 2016 la European Blues Awards și lansarea a treisprezece albume până în prezent sunt doar câteva dintre momentele demne de menționat din cariera lungă și dedicată a lui Zoe în blues.

Sari Schorr

Dărmănești Jazz Blues Festival 2023

Posesoarea uneia dintre cele mai impresionante voci din Blues-Rock-ul american, SARI SCHORR, ce a colaborat în carieră cu muzicieni legendari precum Eric Burdon, Carly Simon, Warren Haynes, Taj Mahal sau Keb’ Mo’, este headliner în prima seară a celei de-a patra ediţii a festivalului Open Air Blues in the garden de la Dărmăneşti, Bacău.

Sari Schorr era un nume cunoscut melomanilor – în 2015 fusese inclusă în New York Blues Hall of Fame – când i-a atras atenţia veteranului producător Mike Vernon (Eric Clapton, David Bowie, Peter Green, John Mayall)… într-o asemenea măsură, încât britanicul a revenit pentru ea în activitate şi i-a produs în 2016 albumul de debut, A Force of Nature, integral compus de artistă, cu excepţia unui cover Supremes şi a piesei oferite de amicul ei, Walter Trout. Albumul Live in Europe, lansat în 2020, ce urmase LP-ului de studio Never Say Never din 2018, nu a făcut decât să reconfirme că SARI SCHORR reprezintă actualmente un reper esenţial pentru Blues-Rock-ul urban.

Interviu

Festival/Interviuri

Interviu cu Marius Diaconescu | Open Air Blues In The Garden

Familia Blues in the garden se reunește pe 25 august, la festivalul care își construiește moștenirea chiar în fața ochilor tăi, cu artiști pe care…
Caută